Eric van Overbeek speelde al op veel plekken in Boxtel, waaronder in De Rots. Dit keer staat hij samen met zijn vriendin Wendy op de planken in een schuur op Luissel.
Eric van Overbeek speelde al op veel plekken in Boxtel, waaronder in De Rots. Dit keer staat hij samen met zijn vriendin Wendy op de planken in een schuur op Luissel. Foto: Bas Voets

Droom Eric en Wendy komt uit met eigen theaterstuk

Algemeen

Met het stuk ‘Echte liefde valt niet te waarommen’ komt een dubbele droom uit voor theatermaker Eric van Overbeek. Hij bedacht en schreef de voorstelling samen met zijn partner Wendy Riemslag. Na de opvoeringen in Boxtel volgt ook nog een tournee(tje).

De schuur naast de boerderij aan de Sint-Joris Hoef 1 in de buurtschap Luissel staat nu nog bomvol spullen. Er is plek gemaakt voor het (draaiende!) podium, maar ruimte voor de zitplaatsen voor het publiek moet nog gecreëerd worden. Het stel garandeert dat alles goed komt. ,,Je kent het hier straks niet meer terug. Dat is het mooie van theater op locatie: je maakt de ruimte even helemaal van jezelf”, vertelt Eric.

Tot nu toe bracht de Boxtelse theatermaker steeds bestaande voorstellingen. Een eigen stuk stond echter al lange tijd op zijn verlanglijstje. Dat geldt ook voor Wendy. De twee kennen elkaar van de opleiding voor CliniClowns en speelden samen in verschillende ziekenhuizen. Inmiddels zijn ze een stel.

Het stuk gaat over Gerrie en Trui. De een gestructureerd, de ander een chaoot. Deze ogenschijnlijk onverenigbare werelden komen toch samen. Wendy: ,,Verlangen staat centraal. Iedereen creëert zijn of haar eigen wereld, maar diep van binnen wil je samen zijn. Eric vroeg me op een avond waarom dat zo is. Ik zei toen dat liefde nu eenmaal niet altijd valt te waarommen. Dat werd de titel.”

Het bijzondere aan deze voorstelling is dat er niet in wordt gesproken. Fysiek spel is dan extra belangrijk, net zoals de muziek. ,,Dit stuk is minder zwaar dan ik eerder heb laten zien, er zit meer humor in. Maar dat wil niet zeggen dat het niet gaat stormen”, geeft Eric aan.

Doordat er geen dialoog is, kunnen Eric en Wendy er ook mee op tournee in het buitenland. Ook dat is een lang gekoesterde wens van het stel. Er staan al voorstellingen in Vlaanderen gepland. Dat mogen er nog wel meer worden, vinden ze. Wendy: ,,Dit is onze passie. Door vaak te spelen, kan het stuk zich ook verder ontwikkelen.” 

Echt liefde valt niet te waarommen is op negen verschillende avonden, vanaf 20.15 uur te zien in de schuur aan de Sint-Joris Hoef 1. De première op donderdag 6 juni en de twee voorstellingen op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni zijn al uitverkocht. Voor 13, 14, 15, 20, 21 en 22 juni zijn nog wel kaarten verkrijgbaar. Deze kosten 15 euro en zijn te reserveren via ecacvanoverbeek@gmail.com..

Dit artikel verscheen eerder in Brabants Centrum. Meer van deze verhalen lezen? Download de BC-app via de play/appstores.

Uit de krant