Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk. Foto: eigen collectie.

Wandelen naar de Sint-Jan. Voor ‘Met je hart’

Verenigingen

Met een sponsorloop naar de Sint-Jan in Den Bosch hoopt stichting Met je hart geld bijeen te brengen voor activiteiten ten behoeve van eenzame ouderen. ‘Wandel met je hart’ wordt gehouden op eerste pinksterdag, zondag 19 mei. Ook uit Boxtel doet groep wandelaars mee. 

De opbrengst van de sponsorloop komt ten goede aan het organiseren van ontmoetingen voor alleenstaande, zelfstandige wonende ouderen. Bijna zeventig vrijwilligers brengen ouderen keer op keer samen, laten ze genieten en stimuleren nieuwe vriendschappen. In 2023 organiseerden ze 640 ontmoetingen. 

Iets betekenen

Wie geen tijd heeft om zich als vrijwilliger in te zetten, maar wel iets wil betekenen voor deze doelgroep kan zondag 19 mei meewandelen en elke gelopen kilometer laten sponsoren door familie, vrienden en collega’s. De Boxtelse wandelgroep vertrekt om 09.00 uur vanaf de Sint-Petrusbasiliek. Sponsors zijn welkom om de wandelaars bij de Sint-Janskathedraal feestelijk in te halen. 

Wie mee wil lopen, kan zich aanmelden via de website www.kominactiemetjehart.nl/teams/met-je-hart-boxtel-2. Via deze website is het ook mogelijk te doneren aan het Boxtelse team.

Uit de krant