De koeien van de familie Van Alphen (niet de exemplaren op de foto!) op Luissel 18 in Boxtel staan op 20 mei in de kijker.
De koeien van de familie Van Alphen (niet de exemplaren op de foto!) op Luissel 18 in Boxtel staan op 20 mei in de kijker. Foto: Monique Fick

Boerderij Luissel opent staldeuren voor publiek

Algemeen

Het boerenbedrijf van Heike en Willem-Jan van Alphen in de Boxtelse buurtschap Luissel opent tweede pinksterdag, maandag 20 mei, zijn staldeuren voor het publiek. Dit in het kader van de Campina Open Boerderijdagen. 

Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen komen bekijken hoe het er op de Boxtelse boerderij aan toe gaat. De Boxtelse familie heeft op het adres Luissel 18 sinds 2020 een duurzame melkveestal waar 135 koeien rondlopen. 

Daarnaast runt het gezin een zorgboerderij (Het Kleine Bos) waar ouderen met geheugenproblematiek vier dagen per week dagbesteding ontvangen. Beide onderdelen zijn 20 mei te zien, al ligt de hoofdmoot bij de melkproductie.

Voor jong en oud

Het is de zeventiende keer dat Campina de Open Boerderijdagen organiseert. Dit keer doen er 69 boerenfamilies mee in Nederland op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Jong en oud kan op het erf van alles beleven, van een rondleiding tot leerzame spelletjes. De toegang is gratis. 

Kijk voor alle deelnemende boerderijen op de website www.campina.nl/boerderijdagen.

Uit de krant