Het bestuur van stichting Wijkberaad Munsel-Selissen. Alleen Jaap Verheij (rechtsonder) is niet meer actief. De drie dames zijn druk bezig met de organisatie van het wijkfestival in juni.
Het bestuur van stichting Wijkberaad Munsel-Selissen. Alleen Jaap Verheij (rechtsonder) is niet meer actief. De drie dames zijn druk bezig met de organisatie van het wijkfestival in juni. Foto: Eigen collectie

Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft

Algemeen

Sportieve activiteiten, live muziek en ondernemers die zich presenteren. Dat zijn de ingrediënten voor het Early Summer Wijkfestival op zondag 9 juni in sportpark Munsel. Medeorganisator Marjon Schellekens van Stichting Wijkberaad Munsel Selissen (SWMS): ,,Iedereen uit Boxtel is welkom.”

Marjon staat samen met Débra Kluijtmans, Carla Bressers en Guus Schellekens voor de taak om de eerste editie van het wijkfestival op touw te zetten. Zij vormen samen ook het bestuur van SWMS. Het idee voor het evenement stamt al van voor de coronapandemie.
Bewoners van Munsel-Selissen missen de onderlinge verbinding. Dat is dan ook de aanleiding voor het feest. De wijk ligt ingeklemd tussen de Bosscheweg, A2, Schijndelseweg en landgoed Venrode en telt ruim 1.500 huishoudens. Het bijna opgeleverde nieuwbouwproject Heem van Selis is hierin meegerekend.
In de wijk ontbreekt het aan sociale voorzieningen zoals een ontmoetingscentrum of (fysieke) winkels. Marjon: ,,Het festival moet er voor zorgen dat de inwoners elkaar meer gaan vinden, maar dient er ook voor om te laten zien wat Munsel-Selissen allemaal wél te bieden heeft. Niet alleen sportclubs, maar ook diverse ondernemers presenteren zich.”
Débra vult aan: ,,Iedereen die bijdraagt aan het festival woont in deze wijk of heeft er een link mee. Dat vonden we belangrijk, want soms weten mensen niet eens dat er bijvoorbeeld een kappers- of schoonheidssalon bij hen in de straat zit.”
Alle acht verenigingen in sportpark Munsel zijn actief betrokken bij het wijkfestival. Iedere club verzorgt op zijn eigen terrein een activiteit. Volgens de organisatoren zijn zij erg enthousiast over de opzet. Carla: ,,Het is voor hen een kans om zich te laten zien aan het publiek en nieuwe leden te werven. Kinderen krijgen een stempelkaart en kunnen overal langs gaan, kennismaken en meedoen aan de ‘attracties’.” Er is onder meer een stormbaan, bezoekers kunnen handboogschieten, sumoworstelen of aan voetbalspellen meedoen. Tevens zijn er dansworkshops en jamsessies.
De wijk blijkt ook een keur aan muzikaal talent te huisvesten. Alle acts komen er namelijk vandaan of hebben een buurtgenoot in hun gelederen. Zo treden Patrick Hendriks, Nina Schäfer, Elja Verheij, Gijs Queens, Steven van Leusden en Lucas de Geus & Eva Lathouwers op. Ook staan de band Tricky Pitcher en popkoor JukeBox op de bühne.
De organisatie hoopt op zo’n duizend bezoekers, maar wordt geen jaarlijks terugkerend evenement.
Het Early Summer Wijkfestival in Munsel-Selissen duurt van 12.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.  

Uit de krant