In 2022 ontving Marieke Dijkshoorn een lintje voor haar vrijwilligerswerk uit handen van de burgemeester.
In 2022 ontving Marieke Dijkshoorn een lintje voor haar vrijwilligerswerk uit handen van de burgemeester. Foto: Gemeente Boxtel

Marieke Dijkshoorn nieuwe preses Gildenbondsharmonie

Algemeen

Voor het eerst in haar 115-jarig bestaan heeft de Gildenbondsharmonie een vrouwelijke voorzitter. Marieke Dijkshoorn (71) werd onlangs tijdens de ledenvergadering gekozen in die functie gekozen. 

De vereniging zat al bijna een jaar zonder voorzitter. Jos Geerts nam in juni 2023 na drie jaar afscheid. Dijkshoorn maakte de afgelopen maanden kennis met de Gildenbondsharmonie en werkte actief mee aan een toekomstplan voor de vereniging.
,,De Gildenbondsharmonie bestaat uit betrokken muzikanten die veel plezier beleven aan het musiceren en streven naar kwaliteit. Maar zoals veel verenigingen treedt ook hier de vergrijzing in en zijn de gevolgen te merken van minder sociale samenhang”, geeft Dijkshoorn aan. ,,Ook in Boxtel spelen vraagstukken rond samen muziek maken, les kunnen nemen en het op niveau houden van het culturele leven. Naar mijn mening is samenwerking met en tussen de verschillende muziekverenigingen en de diverse culturele instellingen in Boxtel van het allergrootste belang.”
Eerder was Dijkshoorn voorzitter van stichting HobbyCentrumBoxtel. Muzikale bestuurservaring deed ze eerder op bij het Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch. In 2022 ontving Dijkshoorn een koninklijke onderscheiding voor al haar vrijwilligerswerk.

Uit de krant