Bram de Jong (links) van stichting Super Superkeurmerk overhandigt het certificaat aan Claudia en Youri van Alem onder toeziend oog van wethouder Mariëlle van Alphen (rechts).
Bram de Jong (links) van stichting Super Superkeurmerk overhandigt het certificaat aan Claudia en Youri van Alem onder toeziend oog van wethouder Mariëlle van Alphen (rechts). Foto: eigen collectie.

Supermarkt PLUS Van Alem ontvangt keurmerk

Zakelijk

PLUS Youri en Claudia van Alem in Boxtel is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). De ondernemers ontvingen het keurmerk op 5 april in aanwezigheid van Mariëlle van Alphen, wethouder gemeente Boxtel. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. 

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben deze ondernemers en hun medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. 

Deze enthousiaste ondernemers zijn onder andere gecertificeerd door hun grote inzet op het thema lokale betrokkenheid; vrijwel alle (grote en kleine verenigingen, activiteiten en evenementen wordt gesponsord in producten of kortingen op de boodschappen en wordt de ouderentaxi in stand gehouden. Daarnaast staat de winkel goed bekend om haar centraal in de winkel gelegen keuken, waar veel vers wordt bereid. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

PLUS Youri en Claudia van Alem is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, veilige omgeving, bewuste afvalreductie, en slimme logistiek. 

Verschil maken

Bram de Jong, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemers Van Alem zijn dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.’

Van de ruim 4.400 supermarkten in Nederland wordt 42 procent gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. 

Met PLUS Youri en Claudia van Alem hebben ruim 280 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Uit de krant