Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst. Foto: eigen collectie.

Bell-orkest bereidt zich voor op jubileumfeest fanfares

Algemeen

In totaal meldden zich 84 muzikanten aan voor het Bell-orkest 2024. Dat repeteerde vorige week voor het eerst in aanloop naar twee uitvoeringen in juni. Bijna alle deelnemers waren present in zaal De Serenade te Liempde.

Liefst vijf uur werd onder leiding van dirigent Mariska Brienen gestudeerd op de veertien composities die op de lessenaar komen. Twee jaar geleden werd het Bell-orkest voor het eerst geformeerd. Het sloot toen de festiviteiten af van spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen. Alle deelnemers vonden nadien dat het niet bij die ene keer moest blijven. Daarom konden blazers en slagwerkers uit alle Boxtelse kernen zich dit jaar opnieuw aanmelden. Nu voor optredens bij gelegenheid van de jubilerende fanfares van Liempde en Esch. 
Zondagmiddag 9 juni speelt het Bell-orkest in Liempde bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaansfeest van Concordia. Twee weken later, zondag 23 juni, is het projectensemble te horen in Esch waar Sint-Willibrordus haar 75-jarig bestaan viert. Naast leden van beide fanfares, doen ook muzikanten van Boxtel’s Harmonie, de Gildenbondsharmonie, Buchestelle en enkele andere clubs mee. 
Bell is de afkorting van Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel. Stichting Bell werd in 2020 opgericht om het dorp Esch te verwelkomen als nieuwe kern in de gemeente Boxtel.

Uit de krant