Bart en Kirsten Looymans ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst.
Bart en Kirsten Looymans ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst. Foto: eigen collectie.

Camping van Boxtelse Bart en Kirsten Looymans is weer de beste (voor fietsers)

Human Interest

De camping van oud-Boxtelaren Bart en Kirsten Looymans op de Veluwe is recent opnieuw in de prijzen gevallen. De Helfterkamp nabij de Gelderse plaats Vaassen won tijdens de ACSI Awards Benelux de prijs voor beste fietscamping van Nederland. 

De branche-organisatie ACSI is bekend van de groene gidsen vol met informatie over campings in Europa. Ook worden diverse websites en apps onderhouden waarvan www.eurocampings.eu de bekendste is: op deze boek- en bezoek-site staan zo’n 9.400 kampeerplaatsen in heel Europa.

Het koppel is trots op het verkregen schildje en de oorkonde van de ACSI. ,,In totaal hebben om en nabij de honderdduizend mensen gestemd. Een groot deel daarvan vond ons dus blijkbaar de beste. Tijdens de prijsuitreiking vorige week dinsdag werd verteld dat de verhouding prijs en kwaliteit, de ligging en gastvrijheid uitstekend waren. Dat zijn voor ons eigenlijk heel normale dingen...”, vertelde Bart na afloop.
Toch doet het echtpaar iets bijzonders ten noorden van Apeldoorn. Vanaf 2019 won het drie jaar op rij een ANWB-award en ontving het nog diverse andere oorkondes. Bart en Kirsten verhuisden twaalf jaar geleden naar Gelderland en wonen met hun vier kinderen op De Helfterkamp. ,,Maar we zijn nog regelmatig in Boxtel te vinden hoor”, vertelt Bart. Al krijgen hij en zijn vrouw het de komende periode drukker. ,,Met Pinksteren zitten we helemaal vol, maar er kunnen altijd boekingen wegvallen.”

Uit de krant