Volop bedrijvigheid tijdens de oranjebraderie in Boxtel afgelopen zondag.
Volop bedrijvigheid tijdens de oranjebraderie in Boxtel afgelopen zondag. Foto: Marie Fick

Circussfeer op Koningsdag en weer een oranjebraderie

Cultuur

Een vuurspuwer, ouderwetse draaimolen, levensgrote teddybeer en natuurlijk de vrijmarkt voor kinderen. Tijdens Koningsdag, zaterdag 27 april, valt er genoeg te beleven in het centrum van Boxtel voor jong en oud. Ook een dag later, zondag 28 april, bruist het er tijdens de oranjebraderie.

De vrijmarkt begint om 10.30 uur in en rond de Rozemarijnstraat. De jonge verkopers kunnen met hun bolderkarren of tassen vol spullen een plekje uitzoeken. Organisator Boxtel Vooruit drukt hen op het hart om tijdig aanwezig te zijn. Zo kunnen zij een goede plaats vinden voor hun kleedje, waarop ze hun koopwaar mogen aanbieden. 

Draaimolen
Aansluitend start om 13.00 uur een jeugdprogramma op de Markt met als thema ‘circus’. Het belooft een spectaculaire en actieve middag te worden met onder andere een vuurspuwer, een fotohokje, knutsel- en schmink-activiteiten én authentieke draaimolen. Omstreeks 16.30 zal het lokale deejayteam SR-JR het publiek vermaken. Aansluitend, vanaf 19.30 uur, speelt coverband MmoozZ.

Oranjebraderie
De Oranjebraderie van Ondernemersvereniging Centrum Boxtel keert dit jaar terug (zie foto onder). Daags na Koningsdag, zondag 28 april, staan marktkramen verspreid over de Markt, Rozemarijnstraat, Rechterstraat, Croonpassage en een deel van de Stationsstraat. Daarnaast zijn veel winkels open.
Vanaf 16.00 uur vermaakt coverband Giddy Limit de terrasbezoekers op de Markt met hits van toen en nu. Foto: Marie Fick.

Uit de krant