De Natuurwerkgroep Liempde gaat komende maand met de bus op pad naar het land van Heusden en Altena.
De Natuurwerkgroep Liempde gaat komende maand met de bus op pad naar het land van Heusden en Altena. Foto: eigen collectie

Natuurwerkgroep Liempde met bus op pad naar land van Heusden en Altena

Algemeen

De Natuurwerkgroep Liempde houdt vrijdag 10 mei haar traditionele busexcursie. Deelnemers krijgen een rondleiding door de natuurgebieden Groesplaat en Munnikenland bij Woudrichem. Opgeven kan nog tot en met zondag 20 april.

Het uitstapje zou eigenlijk in december plaatsvinden, maar werd toen afgelast vanwege het hoge water in het gebied. De gidsen van natuurvereniging Altenatuur leiden de Liempdse gasten rond door de 120 hectare grote uiterwaard bij rivier de Boven-Merwede. Daar zijn naast de mooie uitzichten, ook diverse watervogels, paarden en runderen te zien. In de middag zijn de Liempdenaren te gast in het Munnikenland, het uiterste puntje van de Bommelerwaard. Ook dit gebied staat bekend om de vele diersoorten.
Tussen de wandelingen door is er een lunch en na afloop wordt er nog een glaasje gedronken in Poederoijen. Rond 18.00 uur is iedereen weer terug in Liempde. De bus vertrekt 10 mei om 08.30 uur vanaf de Sint-Jans Onthoofdingskerk aan de Dorpsstraat in Liempde. Alle gasten dienen warme kleding, stevige schoenen, een verrekijker en camera mee te nemen. Deelname aan de dagtrip kost 40 euro voor leden van de NWG en 50 euro voor niet-leden. Opgeven kan tot uiterlijk 20 april via info@natuurwerkgroepliempde.nl.

Uit de krant