Een van Ferdy Stegers werken. Deze is te zien tijdens de tentoonstelling in Son.
Een van Ferdy Stegers werken. Deze is te zien tijdens de tentoonstelling in Son. Foto: eigen collectie.

Ferdy Steger uit Boxtel exposeert in Son

Cultuur

Een totaalervaring van kunst en design. De kunstexpositie ‘Ga er eens lekker voor zitten’ in Leolux Select Store by Donjon is een must voor liefhebbers van kunst en design. Van oudsher werkt Leolux samen met kunstenaars en nu is voor het eerst de samenwerking gezocht met de neo-expressionistische kunstschilder Ferdy Steger uit Boxtel. 

De sfeervolle ambiance van Leolux is een mooie aanvulling op het levendige en vaak zelfs onstuimige werk van Steger. De eindeloze kleuren- en vormenrijkdom met bijna abstracte koppen en mens- en dierfiguren zijn typerend voor zijn stijl. De circa veertig schilderijen geven een mooi beeld van de veelzijdige kunstenaar. 

Cursist: “Ik heb diverse schildercursussen bij Ferdy gevolgd. Hij is erg inspirerend en daagt je uit in je zoektocht naar verdieping. Het is een avontuur dat alle kanten op gaat, heel intensief en zéér de moeite waard. Er gaat écht een wereld voor je open. Nooit eerder heb ik zo goed les gehad. En verder is Ferdy gewoon een prettig mens.”

De workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Hiermee krijgt u inzicht in de opbouw van Stegers schilderijen. Pak deze unieke kans!
Steger: “De deelnemers aan mijn workshops gaan vanuit hun gevoel werken, en niet vanuit hun technische kennis. Sterker nog: je hoeft zelfs helemaal geen technische kennis te hebben om hieraan deel te nemen. Je krijgt twee oefeningen en je zult zien dat er een wereld voor je opengaat.”

Lezing
Wilt u meer weten over het werk van Ferdy Steger? Hoe komt het tot stand? Hoe een oceaanzeiltocht, het succesvol ondernemerschap, een faillissement en het vaderschap zijn ontwikkeling naar het neo-expressionisme heeft bepaald? U bent van harte welkom bij de lezing.

Ferdy Steger: “Als jongetje van 8 begon ik met schilderen en dat ben ik altijd blijven doen. In de 56 jaar dat ik schilder, heb ik veel onderzocht en ben ik telkens weer vernieuwend bezig geweest. Graag neem ik je mee op die bijzondere tocht die mij veel plezier en geluk schenkt.” 

De expositie begint op woensdag 27 september en duurt tot en met 3 januari 2024. Op 27 september om 10.00 uur wordt de expositie geopend met een gratis workshop Kleurrijk Schilderen. Om 14.00 uur wordt dezelfde workshop opnieuw gegeven. Om 20.30 uur geeft Ferdy Steger een lezing over zijn werk (inloop 20.00 uur). Met na afloop een borrel en de mogelijkheid om de expositie te bezichtigen. U kunt zich aanmelden voor de workshops en de lezing via ferdysteger.nl 

De expositie is gratis toegankelijk. Locatie: Leolux Select Store by Donjon, Ekkersrijt 4004 Son.

Uit de krant