Kay Karssemakers rijdt bijna vlak door een bocht.
Kay Karssemakers rijdt bijna vlak door een bocht. Foto: Phawkmania | Daniele Barreca.

Kay Karssemakers maakt rentree na blessureleed

Sport

Motorcrosser Kay Karssemakers keerde vorige week terug in het motorcrosscircuit na blessureleed in de winter. Hij brak in december tijdens een training een sleutelbeen en in februari liep hij een breuk in zijn borstbeen op. De Boxtelaar reed in Arroyomolinos mee in de tweede wedstrijd van het wk MX2.

De eerste WK-race moest de rijder van het Fantic Factory MX2 racing-team noodgedwongen laten schieten. Met weinig trainingsuren en maar één enkele voorbereidingswedstrijd stond hij dan ook zonder verwachtingen aan de start in Spanje. Desondanks probeerde Karssemakers er het beste van de maken en deze race te gebruiken om motoruren en ritme op te bouwen.
Hij sloot de vrije training op zaterdag af met de negentiende tijd. In de kwalificatie werd hij vijftiende. Een dag later stonden de manches waar het om draaide op het programma. De motorcrosser reageerde alert op het vallen van het starthek en begon op een zestiende plek. De Boxtelaar werkte zich in de eerste ronde op naar de dertiende plek, maar had in de tweede ronde pech. Een andere rijder raakte met zijn motor Karssemakers achterrem, waardoor die afbrak. Dat betekende een voortijdig eind van de eerste manche.
Gebrand op een beter resultaat maakte Karssemakers zich gereed voor het tweede bedrijf. Wederom kwam hij na het vallen van het starthek in de middenmoot uit. De jonge rijder viel even terug naar een negentiende plaats, maar bleef ondanks dat hij nog niet helemaal fit was, knokken voor een zo goed mogelijk resultaat. Hij passeerde als achttiende de finish en eindigde in het dagklassement op een 21e plaats. Die leverde hem drie punten op in de titelstrijd.
De volgende wedstrijd in het wk MX2 is op 6 en 7 april in Riola Sardo, tijdens de GP van Sardinië.

Uit de krant