Meino Smit geeft woensdag 20 september op uitnodiging van Transitie Boxtel een lezing over een alternatief landbouwsysteem. Dat doet hij in Bibliotheek Boxtel.
Meino Smit geeft woensdag 20 september op uitnodiging van Transitie Boxtel een lezing over een alternatief landbouwsysteem. Dat doet hij in Bibliotheek Boxtel. Foto: eigen collectie.

Meino Smit vertelt over landbouw in Boxtelse bieb

Lezingen

Op uitnodiging van stichting Transitie Boxtel geeft biologisch boer en onderzoeker Meino Smit woensdag 20 september van 20.00 tot 22.00 uur een lezing in de bibliotheek in Boxtel aan de Burgakker 4. 

Smit concludeert dat het Nederlandse landbouwsysteem niet zo goed is als gedacht, maar juist inefficiënt en irrationeel is, waar veel meer energie in gaat dan er uit komt. Op basis van zijn proefschrift is in 2022 zijn boek “Naar een duurzame landbouw in 2040” uitgekomen. Smit beschrijft hierin hoe zijn alternatief een radicale breuk vraagt met het huidige landbouwsysteem, een grote reductie mogelijk maakt van het gebruik van energie en grondstoffen, zinvol werk biedt aan meer dan 500.000 mensen en meer biodiversiteit en een mooier landschap oplevert. Natuurgebieden worden meer geïntegreerd met landbouw en landbouwgrond krijgt een beschermde status.
Na afloop is er gelegenheid zijn om vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen. De toegang is gratis, aanmelding is nodig. Dat kan met vermelding van ‘20 september’ en het aantal mensen naar: ttboxtel@gmail.com.

Uit de krant