Vanochtend werd het insectenhotel op de hoek van de Munselse Hoeve in Boxtel in gebruik genomen door wethouder Peter van de Wiel en Eric van Oijen van Food4Bees. In mei werd op deze plek een bloemenweide ingezaaid. (Foto: Marc Cleutjens).
Vanochtend werd het insectenhotel op de hoek van de Munselse Hoeve in Boxtel in gebruik genomen door wethouder Peter van de Wiel en Eric van Oijen van Food4Bees. In mei werd op deze plek een bloemenweide ingezaaid. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

Nieuwe column: beheerder Plaats De Kleine Aarde stelt zich voor

Column

Huh? Bestaat dat nog, De Kleine Aarde? Dat was toch gestopt? Tot voor kort was dit de reactie die ik kreeg als ik aan een bekende of onbekende vertelde werkzaam te zijn op Plaats De Kleine Aarde. Wie de afgelopen jaren de Boxtelse krant open sloeg kon vrijwel wekelijks de discussie volgen die plaatsvond over de toekomst van deze plaats. 

Als het dan vervolgens stil wordt in de krant, dan zal het wel afgelopen zijn. Laat ik dit dan maar meteen rechtzetten, het is stil geworden omdat de discussie is gestopt, niet de plaats. De Kleine Aarde voegt een nieuw hoofdstuk toe aan haar al vijftig jaar lange geschiedenis en gaat verder als Plaats De Kleine Aarde.

Boterham

Eerst maar eens vertellen wie ik ben, waarbij gezegd moet worden dat dat niet volledig gaat lukken in enkele zinnen in dit schrijven. Al weer 59 jaar geleden ben ik op de aarde gezet in Eindhoven door mijn Boxtelse moeder en met een vader in de bouw. Dus het is dan ook geen toeval dat ik na jaren rondzwermen (ja, ik ben imker) in Liempde ben geland. In die tijd, nu al weer zo’n dertien jaar geleden, had ik nog genoeg verstand van computers om er mijn boterham mee te verdienen. 

Groen en bijen

Ondertussen was ik in mijn eigen tijd bezig met groen en bijen en dat liep uit de hand. Het was óf computers óf groen en bijen. Groen en bijen heeft gewonnen. De bijen waren de reden om op De Kleine Aarde te komen en samen met Martien de insectentuin te beginnen. En als je dan toch bezig bent dan kan er wel een kruidentuin bij, een levend gazon met terras en een plantenkwekerij. Achteraf gezien zijn mijn eerdere werkzaamheden de ideale voorbereiding geweest om beheerder van Plaats De Kleine Aarde te worden. Als ik het vooraf had geweten, dan had ik zo het weer gedaan.

Stilte doorbreken

Als je al wat langer op deze plaats rondloopt dan voel je de verandering die gaande is, meer nog dan dat het met je ogen zichtbaar is. Als beheerder heb ik het geluk om dit te mogen meemaken en als er dan een oproep in de krant staat voor een columnist, is de aanleiding er om de stilte te doorbreken. 

Graag neem ik je in de komende, maandelijkse columns mee in de gebeurtenissen die op dit unieke stukje Aarde plaatsvinden.

Eric van Oijen
Beheerder Plaats De Kleine Aarde

Uit de krant