Avondvierdaagse Boxtel.
Avondvierdaagse Boxtel. Foto: Marie Fick.

Wandeltochten voor jong en oud in mei en juni

Algemeen

Liefhebbers van wandelen komen in de maanden mei en juni weer aan hun trekken. De vrijwilligers van wandelcommissie De Keistampers, onderdeel van Seniorenvereniging Boxtel, zijn namelijk druk in de weer met de jaarlijkse Kampinatocht én de Avondwandelvierdaagse.

De tocht door natuurgebied Kampina is als eerste aan de beurt. Deze vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei en start bij B&B D’n Hop op Luissel 19 in Boxtel. Vanaf hier vertrekken alle te lopen afstanden: 7, 15, 20 en 30 kilometer. De starttijden verschillen per afstand.
Omdat de startlocatie zo’n beetje tegen de Kampina ligt, krijgen ook de wandelaars van de zeven kilometer een flink deel van het natuurgebied te zien. De langste route gaat ook via de Oisterwijkse bossen en vennen.
D’n Hop is niet met het openbaar vervoer te bereiken, maar er is wel voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. Tevens zijn bij de start koffie, thee en broodjes te koop.
Meedoen kost 3,50 euro. Kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee, ouders/begeleiders die met hen mee lopen betalen 3 euro (voor de 7 kilometer). Leden van de seniorenverenigingen (KBO) in Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde zijn ook vrijgesteld van inschrijfgeld. Zij dienen bij de start wel hun ledenpas te laten zien.
Voorinschrijving is mogelijk vanaf dinsdag 2 april tot woensdag 1 mei om 17.00 uur. Dit kan via het formulier op www.dekeistampers.nl. Na de inschrijving ontvangen de deelnemers een bevestiging met startnummer en kunnen zij betalen. Het is ook nog mogelijk om op de wandeldagen zelf aan te melden bij het startbureau bij B&B D’n Hop.

Avondvierdaagse

Naast de Kampinatocht is de wandelcommissie ook bezig met de voorbereidingen van de 52e avondvierdaagse in Boxtel. Die is dit jaar van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni. Meedoen kan aan verschillende afstanden, te weten: vijf en tien kilometer.
De avondvierdaagse vertrekt iedere dag vanaf een andere locatie. Op dinsdag is dat gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat, woensdag gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof, donderdag starten alle deelnemers in Lennisheuvel en vrijdag bij het Jacob Roelandslyceum aan de Grote Beemd. Op de laatste dag is het eindpunt en de prijsuitreiking op de Markt.
De voorinschrijving is gestart en is mogelijk tot en met vrijdag 17 mei. Tot deze datum bedraagt het inschrijfgeld 2,50 euro zonder medaille en 4 euro met medaille. Na de genoemde aanmelddatum kost deelname een euro meer.

Uit de krant