De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling. Er komt een Dutch Re-Use Centre.
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling. Er komt een Dutch Re-Use Centre. Foto: eigen collectie

Dutch Re-Use Centre in pand drukkerij Tielen

Economie

In het bedrijfspand waar tot voor kort drukkerij Tielen was gevestigd, opent Holland Recycling haar Dutch Re-Use Centre. Het gebouw op de hoek De Staarten-Mijlstraat krijgt een volledige metamorfose waarna er wasmachines en -drogers een tweede leven krijgen, maar ook IT-hardware.

Door de aankoop van de voormalige drukkerij kan Holland Recycling het dubbele aantal wasmachines en -drogers refurbishen (opknappen), meldt woordvoerder Luuk Bongers. De huidige locatie aan de Schouwrooij blijft gehandhaafd als inzamel- en sorteerlocatie.
Ook worden op de hoek van de Mijlstraat straks computers, laptops, servers en componenten gereviseerd en gerepareerd om ze opnieuw op de markt te brengen. Er komt een speciale, beveiligde ruimte voor het wissen en/of vernietigen van datadragers.
,,De beslissing om te investeren in deze nieuwe faciliteit komt op een cruciaal moment, aangezien de vraag naar refurbished producten blijft groeien. Consumenten en bedrijven erkennen steeds meer de voordelen van het kopen van deze goederen. Zoals kostenbesparing en milieuvriendelijkheid”, aldus Bongers.
Eind maart meldde directeur Jasper Tielen dat hij de productieafdeling van zijn drukkerij naar Geldermalsen had verplaatst. Daar gaat het bedrijf verder onder de vlag van de plaatselijke drukkerij Thijssen. De kantoren van Tielen zouden echter in Boxtel blijven. Dat is door de verkoop van het architectonisch opvallende gebouw nu niet het geval.

Uit de krant