Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen, maar blijft ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij.
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen, maar blijft ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij. Foto: eigen collectie

‘Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer’

Zakelijk

De inrichting is al klaar. Alleen de schappen moeten nog worden gevuld. Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc maken zich op voor de opening van ‘hun’ nieuwe Primera op woensdag 15 mei, die uitkomst biedt voor het winkelaanbod in Oosterhof. 

Contant geld kunnen pinnen bij een Geldmaat? Vinkje. Tabakswaren die de supermarkt niet meer mag verkopen vanaf 1 juli? Opgelost. En de pakketdienst van PostNL die bij de Jumbo gaat verdwijnen? Ook geregeld. Marc: ,,Sterker nog: er komt ook een pickup-point voor pakketjes. Eerst kon je die alleen afgeven bij de servicebalie van de super. Het aanbod van het winkelcentrum is straks nóg completer.”
Marc blijft de DA Drogisterij & Parfumerie runnen. Yvonne bestiert de nieuwe zaak aan de andere kant van het gangpad. De winkel zal open zijn van maandag tot en met zaterdag. ,,In totaal sta ik vier van de zes dagen achter de kassa. We hebben bovendien ervaren personeel weten aan te trekken en daar zijn we ontzettend blij mee. Ik vind het wel lastig om afscheid te nemen van de drogisterij. Al ben ik niet helemaal weg: op de achtergrond blijf ik nog een dag in de week betrokken.”
Er werd al langer nagedacht over een nieuwe winkel in Oosterhof. Zo sprak het ondernemerskoppel met meerdere formules. Yvonne en Marc raakten in gesprek met Primera nadat zij geruchten hoorden dat de keten, opgezet als franchiseformule, een locatie zocht in Boxtel. ,,We vonden Primera ook de beste. Die organisatie staat hartstikke sterk”, vertelt Yvonne. ,,De ondersteuning is fantastisch. Primera heeft de hele verbouwing van de ruimte geregeld. Daarnaast wordt ook een interne opleiding verzorgd.”
Yvonne en Marc kregen al veel berichten van consumenten die blij zijn met de komst van de zaak. Zo kwamen er tal van reacties binnen op de komst van de geldautomaat die in de winkel komt te staan. Enkele jaren terug werd de flappentap van de Rabobank in de gevel van het winkelcentrum buiten werking gesteld. Na de renovatie van Oosterhof in 2022 keerde er geen geldmachine terug.
De schappen van de Primera staan nu nog leeg, maar zaken als wens- en cadeaukaarten, tijdschriften, dagbladen, postzegels en kantoorartikelen en overige artikelen stromen de komende dagen binnen. Naast deze producten, de pakketdienst van PostNL, tabakswaren, loten en de geldautomaat, kunnen mensen er tevens terecht voor pasfoto’s.

Dit artikel verscheen eerder in Brabants Centrum. Meer van deze verhalen lezen? Download de BC-app via de Google Play Store of Apple AppStore. 

Uit de krant