Senne Bullens (midden), Fenna Dijkhuizen (rechts) en Arwen Hooijmans spelen de drie belangrijkste rollen in de Boxtelse film Bloedverwanten. Vrijdag 19 april gaat deze in première.
Senne Bullens (midden), Fenna Dijkhuizen (rechts) en Arwen Hooijmans spelen de drie belangrijkste rollen in de Boxtelse film Bloedverwanten. Vrijdag 19 april gaat deze in première. Foto: eigen collectie.

Fenna, Senne en Arwen schitteren in film ‘Bloedverwanten’

Algemeen

Bijna is het zover: de avonturenfilm Bloedverwanten gaat vrijdag 19 april in première. De rolprent over het mysterie rond het Heilig Bloedwonder en -processie heeft drie jonge acteurs: Fenna Dijkhuizen (16), Senne Bullens (17) en Arwen Hooijmans (15). Zij vertellen over hun eerste acteerervaringen.

Eerlijk is eerlijk, de bloedprocessie kenden de drie tieners niet echt. ,,Ik vond het eigenlijk een beetje saai”, bekent Fenna. En juist zij speelt nu de hoofdrol in een avontuurlijke film waar de religieuze rondgang aan ten grondslag ligt. Bloedverwanten draait namelijk over de zoektocht naar de waarheid achter het ‘wonder’ van Boxtel: de witte wijn die rode vlekken gaf toen priester Eligius van den Aker tijdens een mis de kelk omstootte. Dat gebeurde ergens voor het jaar 1380. Voor gelovigen destijds het ‘bewijs’ dat tijdens de consecratie wijn in het bloed van Christus verandert.
Fenna speelt in Bloedverwanten het hoofdpersonage Hanna. Zij krijgt een mysterieus bericht van priester Eligius. Een bericht uit het verre verleden dus. Samen met haar vrienden Sina (gespeeld door Senne) en Loy (Arwen) gaat ze op onderzoek uit.

Durfal

Fenna: ,,Hanna is op school wat teruggetrokken, maar bij haar vrienden is ze de leider die het groepje beschermt. Ze is ook een durfal.” Senne: ,,Sina is juist verlegen en bang aangelegd. Ik heb heel wat gegild op de set! Maar ze is ook degene die bemiddelt bij ruzie en heeft goede digitale vaardigheden.” Het personage Loy is volgens Arwen de grappenmaker van het stel.
De drie kwamen min of meer per toeval in aanraking met de makers van de film: regisseur Maarten Melis en producent Tanja van Abeelen. Fenna en Arwen kregen via het Baanderherencollege, een mail waarin de oproep voor acteurs stond.
,,Ik ben fan van musicals en acteren en heb meteen contact opgenomen”, vertelt Fenna. Voor Arwen geldt hetzelfde, zij had eerder al eens audities gedaan voor andere projecten, maar greep steeds mis. ,,Nu werd ik het wel. Ik heb meteen mijn vader gebeld om het nieuws te vertellen.” Senne werd op straat aangesproken, vlakbij het Jacob-Roelandslyceum waar ze naar school gaat.
Hoewel Fenna en Arwen allebei op het BHC zitten, kenden ze elkaar niet. Ook Senne was niet bekend met haar tegenspelers. De eerste periode draaide daarom vooral om kennismaken. Na bijna driekwart jaar aan opnames weten de drie precies wat ze aan elkaar hebben. ,,We maakten samen de grootste lol op de set”, weet Fenna. ,,Dat was soms best lastig als je dan een ‘boze’ scene moet spelen”, grinnikt ze.
In februari werden de laatste scènes opgenomen. Dat was wel even slikken voor de drie meiden, maar aan de andere kant ook wel weer fijn. Hun huiswerk en andere hobby’s liepen immers gewoon door.

Emoties

De film is inmiddels door regisseur Melis helemaal gemonteerd. Daar is hij maar wat blij mee: ,,Het is veel meer werk dan dat je aan het eindproduct ziet. Maar het is echt mooi geworden, een ode aan Boxtel.”
Zondag kijkt de hele crew samen naar het resultaat, daarna kunnen er nog wat oneffenheidjes worden gladgestreken. Fenna: ,,Dat wordt wel spannend. Ik hoop echt dat de kijkers de emotie voelen die we overbrengen op beeld.”
Vrijdag 19 april wordt Bloedverwanten voor het eerst vertoond aan het publiek in Podium Boxtel. Familie, vrienden en klasgenoten van de drie hoofdrolspelers zijn hierbij natuurlijk aanwezig.
De première is uitverkocht, maar zaterdag 20 april zijn er nog voorstellingen om 15.30 en 20.15 uur. De drie hoofdrolspelers raden iedereen aan een kaartje te kopen. ,,Als je uit Boxtel komt moet je deze film echt zien, zekers als je interesse hebt in de lokale geschiedenis”, geven Senne en Fenna aan. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl.

Dit artikel verscheen eerder in Brabants Centrum. Meer van deze verhalen lezen? Download dan de BC-app via de Google Play Store of Apple App Store.

Senne Bullens (links), Fenna Dijkhuizen (rechts) en Arwen Hooijmans spelen de drie belangrijkste rollen in de Boxtelse film Bloedverwanten. Vrijdag 19 april gaat deze in première.
Senne Bullens (links), Fenna Dijkhuizen (midden) en Arwen Hooijmans spelen de drie belangrijkste rollen in de Boxtelse film Bloedverwanten. Vrijdag 19 april gaat deze in première.
Senne Bullens (links), Fenna Dijkhuizen (midden) en Arwen Hooijmans spelen de drie belangrijkste rollen in de Boxtelse film Bloedverwanten. Vrijdag 19 april gaat deze in première.
Senne Bullens (midden), Fenna Dijkhuizen (rechts) en Arwen Hooijmans spelen de drie belangrijkste rollen in de Boxtelse film Bloedverwanten. Vrijdag 19 april gaat deze in première.
Senne Bullens (achter), Fenna Dijkhuizen (midden) en Arwen Hooijmans spelen de drie belangrijkste rollen in de Boxtelse film Bloedverwanten. Vrijdag 19 april gaat deze in première.

Uit de krant