Bezoekers van Limuscene bekijken de acts in de kiosk van een afstandje, beschut tegen de regen in de feesttent.
Bezoekers van Limuscene bekijken de acts in de kiosk van een afstandje, beschut tegen de regen in de feesttent. Foto: Cock Stam

Het rockt en rolt drie dagen in Liempde tijdens Pinksteren

Algemeen

Het lijkt nog ver weg, maar de organisaties van Limuscene en de Brabantse Oldtimerdag zijn druk bezig met hun evenementen in het pinksterweekend. Zij slaan de handen ineen met horecabedrijf Bij De Buren van Kees Berkelmans onder de noemer Rock en Rollend Liempde.

De wit en rood gestreepte feesttent is tijdens de pinksterdagen inmiddels niet meer weg te denken uit het Liempdse Concordiapark. Op zondag spelen er bands tijdens muziekfestival Limuscene en op maandag vinden de activiteiten er plaats van de Oldtimerdag, georganiseerd door de nostalgische vereniging Terug in d’n Tèd. Dit laatste evenement stond 25 jaar geleden aan de basis van de huidige feestelijkheden in Liempde. 

Omdat de tent er toch al op zondag stond, vroeg een groep muziekliefhebbers in 2008 of zij de ruimte mochten gebruiken voor een eigen feestje. Het canvas onderkomen staat er tegenwoordig al op zaterdag, dus waarom dan ook die avond niet al gebruiken, dacht Berkelmans. Hij stelde de vraag bij de twee organisaties en die waren enthousiast. ,,Het horecagedeelte krijgt met deze samenwerking een professionelere impuls. Dat is goed voor de continuïteit van ons evenement”, vertelt Paul Saris van Terug in d’n Tèd.

Door wat aanpassingen in het programma en de aankleding, krijgt het pinksterweekend in Liempde, dit jaar op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei als geheel nog meer aanzien. ,,We sluiten alle dagen een deel van de Barrierweg af, tussen het Kaarpad en het Raadhuisplein. Dat geeft meer veiligheid voor de bezoekers. Daarnaast plaatsen we een doorkomstboog voor de oldtimers op maandag en is er afwisselend muziek in de kiosk van de band Raustabouts en Ducktails. Ook is rock-’n-rolldansgroep The Thunderbirds aanwezig.” 

Maarten Termeer van Limuscene is ook blij met de samenwerking die is ontstaan: ,,De opzet van beide dagen blijft hetzelfde, het weekend an sich krijgt hiermee wat meer cachet. Bovendien zitten de activiteiten elkaar niet in de weg, ze versterken elkaar juist.”

Op verzoek van de Liempdse horecaman krijgt nu de zaterdagavond dus ook invulling. Dan staat namelijk de rock-’n-rollband Explosion Rockets op het podium. Dit is de enige activiteit waar entree voor wordt gevraagd. Kaartjes kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/rockenrollendLiempde..

Dit artikel verscheen eerder in Brabants Centrum. Meer van deze verhalen lezen? Download de BC-nieuwsapp via de Google Play Store of Apple App Store.

Uit de krant