Afbeelding

Hulp bij huishouden in Boxtel loopt niet meer via ZGEM

Algemeen

Acteon Thuiszorg heeft per 1 september de hulp bij het huishouden van Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) overgenomen. Boxtelse cliënten hoeven echter niet bang te zijn dat hun vaste hulp verdwijnt. Voor hen verandert er niks, verzekert directeur Hein Wiekart van Acteon.

De thuiszorgmedewerkers die eerst actief waren voor ZGEM, zijn nu in dienst getreden bij Acteon. Volgens de directeur onder dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij hun vorige werkgever. ,,Wij zorgen voor de ondersteuning zodat de medewerkers hun cliënten kunnen blijven bezoeken”, aldus Wiekart. De overname is een gevolg van een nieuwe aanbesteding in de thuiszorg die de gemeente Boxtel heeft gedaan. ZGEM wil zich meer gaan focussen op haar grootste tak: ouderenzorg in de verpleeghuizen. In hun gezamenlijke persbericht laten de twee organisaties weten dat ze door zich te specialiseren in waar ze goed in zijn, de beste zorg en ondersteuning kunnen blijven bieden.

ZGEM en Acteon Thuiszorg maken zich hard voor een warme overdracht van cliënten en medewerkers, waarbij zij zo min mogelijk merken van de verandering.

Uit de krant