De bezetting van GreySix. De band speelt zondag in Ons Café in Esch.
De bezetting van GreySix. De band speelt zondag in Ons Café in Esch. Foto: eigen collectie.

Muzikale revival met band GreySix in Ons Café Esch

Algemeen

The sound of the 60’s & 70’s van de band GreySix klinkt zondag 26 maart vanaf 15.00 uur in Ons Café aan de Leunisdijk in Esch. 

Terug naar de tijd van toen met sextet GreySix. Met dit ensemble wentelt men zich om in die specifieke ambiance van de roemruchte jaren zestig en zeventig. De muzikale tijd van het nostalgische ‘weet je nog?’, met namen als Creedence Clearwater Revival, Van Morrison, The Beatles, Rolling Stones, Willie Nelson, The Hollies, The Marmalade, The Motions en Golden Earring om enkele namen van toen te noemen. Musici die de oude tijd in alle toonaarden letterlijk en figuurlijk hebben beleefd en na een aantal jaren van inactiviteit hun instrumenten weer hebben opgepakt om die nummers van weleer op het podium te brengen, vormen nu de band GreySix. Muziek en zang roepen bij deze formatie die onuitwisbare herinneringen op die bij velen nog in het geheugen staan gegrift. Nummers waar met weemoed naar terug verlangd wordt… Een repertoire dus uit het geruis herrezen.

GreySix bestaat uit: Jos van Bijnen (solo/slaggitaar en zang), Ben Kuipers (idem), Gerard van Bokhoven (basgitaar en zang), Hans Schoenmakers (toetsenist en perscussie), Ad Swaans (slagwerk) en Hans Erkeland (zang en percussie).

Uit de krant