Heerlijk ontspannen genieten van het mooie parcours van de FAC Paasloop.
Heerlijk ontspannen genieten van het mooie parcours van de FAC Paasloop. Foto: eigen collectie.

45e editie FAC Paasloop bij AV Marvel in Boxtel

Algemeen

Een mooie lenteloop door het buitengebied van Boxtel. Op maandag 10 april, tweede paasdag, organiseert AV Marvel de FAC Paasloop. Het is alweer de 45e keer dat de loop wordt georganiseerd. Voor deze lustrum editie zijn er drie parcoursen uitgezet van 10 km, 5.5 km en een kidsrun van 1200 meter.

De FAC Paasloop is een mooie mogelijkheid om de lente in te luiden met een gezellig hardloop evenement. Het parcours gaat, na de start op de atletiekbaan, door de groene dorpsrand van Boxtel en het buitengebied. Deelnemers aan de langste afstand pakken de fraaie Dommel-oversteek via de ‘hooibrug’ mee. De start en finish voor recreanten en wedstrijdatleten is bij de atletiekbaan van AV Marvel.

Op 2e Paasdag start de kidsrun om 10.00. De recreanten en wedstrijdloop starten om 10.30. Deze is speciaal voor de jeugd tot en met 12 jaar. Vooraf is er een gezamenlijke warming-up. Uiteraard mogen ouders en begeleiders gratis meelopen.

Het is alleen mogelijk deel te nemen als je vooraf inschrijft. Dat kan tot en met 5 april. Op de dag zelf kun je niet na-inschrijven! Meer informatie over de paasloop is te vinden op de website www.avmarvel.nl. Daar kan je je ook aanmelden.

Hardlopers tijdens de FAC Paasloop van 2022.

Uit de krant