Afbeelding

Bestuur gemeenschapshuis De Rots wil snel duidelijkheid

Algemeen
BOXTEL – Het bestuur van gemeenschapshuis De Rots in Boxtel wil snel duidelijkheid over de toekomst van het gebouw. Na het opnieuw cancellen door de gemeente van een belangrijke afspraak met wethouder De Man heeft het bestuur van het gemeenschapshuis een brandbrief aan de gemeenteraad geschreven. Zij voelen zich met de rug tegen de muur gezet en kunnen richting de toekomst geen stappen ondernemen zolang de gemeente geen duidelijkheid geeft over haar plannen voor het gemeenschapshuis.

“Door het cancellen van de afspraak staan we volledig met onze rug tegen de muur en is het bijna onmogelijk om de zaak nog oor het eind van het jaar rond te krijgen. Hierdoor zal De Rots alsnog noodgedwongen de deur moeten sluiten”, aldus het bestuur in de brandbrief. “De gemeente heeft de belofte gedaan uiterlijk november uitsluitsel te geven. We hebben voldaan aan alle informatieplicht die nodig was om uiterlijk november te komen tot een besluit in het college.”

Doordat er geen duidelijkheid komt vanuit de gemeente kan het bestuur niet veel actie ondernemen op dit moment. “We willen gebruik gaan maken van vrijwilligers van o.a. de Twern, Sterk in Werk, Wajongers, alle denkbare scholen (stageplaatsen) en betaalde krachten van WSD. Dat is nu niet mogelijk, omdat er geen geld meer is per 1 januari. Tevens maken we ons grote zorgen over het monumentale pand dat staat te verpauperen, het één na het ander gaat kapot.

Het bestuur vraagt om een extra bedrag van € 95.000, naast het reeds gereserveerde bedrag van € 105.000,-. De twee ton is nodig voor onderhoud aan het dak, de plaatsing van een lift, vernieuwing van de keuken, entree en achterstallig onderhoud. “We kunnen en willen niet langer aan het lijntje gehouden worden. Ons is uiterlijk november duidelijkheid beloofd. Tot nog toe zijn afspraken niet nagekomen terwijl er vanuit de Stichting een grote behoefte is tot samenwerking met de gemeente en veelvuldig getracht is te communiceren. We kunnen geen kant op omdat we geen zekerheid kunnen bieden en een verbouwing noodzakelijk is. Niet alleen is de Rots een monumentaal pand, maar het voorziet in een duidelijke maatschappelijke behoefte”, schrijft het bestuur.

Volgens de gemeente kon de afspraak geen doorgang vinden omdat wethouder De Man al enkele dagen ziek is.

Uit de krant