Karin Bruers.
Karin Bruers. Foto: eigen collectie.

Karin Bruers naar vrouwen-editie talkshow Praat! in De Rots

Cultuur

Talkshow Praat! staat woensdag 22 mei volledig in het teken van vrouwen. Organisatoren Bibliotheek Boxtel en Brabants Centrum krijgen onder andere cabaretière, schrijfster én fulltime-activiste Karin Bruers op visite. De activiteit vindt plaats in gemeenschapshuis De Rots.

Nog steeds is het uurloon van mannen gemiddeld hoger dan dat van vrouwen in Nederland. En waarom wordt een hartinfarct bij vrouwen minder snel ontdekt? Maar ook het beeld dat vrouwen vaak minder grappig worden gevonden en minder op topposities terecht komen in het bedrijfsleven. Dit alles en meer passeert de revue op 22 mei. 

Gasten

Presentatrice Marlies Germanus van bibliothekenorganisatie Huis73 gaat tijdens deze Praat!-editie in gesprek met onder andere cabaretière Karin Bruers over humor, werken in een mannenwereld en de rol van de moeder. 

Daarnaast schuift ook gynaecologe en auteur Mieke Kerkhof aan. In maart kwam haar nieuwste boek uit: ‘Kunnen eierstokken echt rammelen? Meer dan tachtig vragen die je niet aan je gynaecoloog durft te stellen (maar waarop je het antwoord wél graag wilt weten)’.

Kerkhof neemt de bezoekers mee in de wereld van vrouwen in de medische wereld en de rol van hormonen in hun functioneren. 

Daarnaast komen diverse lokale krachtige vrouwen aan het woord. ,,Kom naar deze Praat!-editie met je moeder of dochter en praat mee over dit thema”, roept Germanus op. 

Gratis toegang

Brabants Centrum en de bibliotheek slaan voor de talkshow Praat! de handen ineen om maatschappelijke kwesties te bespreken. Aan de hand van spraakmakende gasten komen zowel landelijke als lokale ontwikkelingen aan bod.

De talkshow-avonden zijn gratis bij te wonen, aanmelden kan via de bestelsite van de bibliotheek: huis73.op-shop.nl. Er is steeds slechts een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.
Verenigingsleven

Een andere versie van de talkshow, die gaat over de toekomst van het verenigingsleven, is verschoven naar het najaar. Tijdens de voorbereidingen hebben verenigingen veel interesse getoond, maar de vrijdagavond bleek een ongelukkig moment. Later in het jaar wordt bekend wanneer de Boxtelse club-editie alsnog gaat plaatsvinden.

Karin Bruers is de hoofdgast van de aankomende editie van de talkshow Praat! Die vindt plaats op woensdag 22 mei in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Foto: eigen collectie.

Uit de krant