Logo mooiboxtel.nl


Video Algemeen nieuws

Tafeltennistopper Bettine Vriesekoop geeft les bij Taverbo Sabo

Boxtel - "Heel bijzonder", noemt bestuurslid Uschi Meeuwis de komst van tafeltennislegende Bettine Vriesekoop naar Taverbo Sabo. De veelvuldig Nederlands en Europees kampioene tafeltennis gaf woensdag een lezing en clinic aan zo'n dertig tafeltennissers en andere belangstellenden.

In een lezing van ongeveer een half uur getiteld 'De keuzes van Bettine' deed de tafeltennisster uit de doeken waarom ze al op jonge leeftijd naar China ging. Ze leerde daar over de Chinese cultuur en waarom die zo innig verweven is met het tafeltennisspel. Meeuwis: "Alles is daar rond. Dus ook de bewegingen."

Vriesekoop beschreef hoe het Chinese 'ronddenken' leidde tot onder meer de bewegingssport Tai Chi, maar ook terug te zien is in de Chinese manier van tafeltennis, met veel 'ronde' bewegingen en veel aandacht voor balans. Volgens de tafeltennislegende zijn die twee sporten dan ook nauwer met elkaar verbonden dan een buitenstaander zou vermoeden.

Na de lezing was er een ruim een uur durende clinic waarbij souplesse en spelplezier voorop stonden. Alleen zo kun je vrij bewegen, meent Vriesekoop. Tussen de groep deelnemers zaten zo'n 20 ervaren tafeltennissers, maar ook een tiental niet-leden. Daarvan hebben zich inmiddels vier personen zich aangemeld om tot januari proeflessen te nemen.

Mede omdat de lezing vooral op vijftigplussers gericht was en het tijdstip voor veel jongeren niet ideaal was, heeft de tafeltennisvereniging besloten de gratis proeflessen ook open te stellen voor mensen die niet bij de lezing aanwezig waren. Belangstellenden kunnen zich melden bij Uschi Meeuwis via 06-37083239 of op uschi@tavebo.nl.

Lees meer in DeMooiBoxtelKrant van woensdag 10 oktober

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>