Logo mooiboxtel.nl
Regelmatig strijken festivals neer op het landgoed, zoals hier Dance Nature. Nog nooit kreeg de stichting BGL echter te maken met een festival van de omvang van We Are Electric.   | Fotonummer: af8d84
Regelmatig strijken festivals neer op het landgoed, zoals hier Dance Nature. Nog nooit kreeg de stichting BGL echter te maken met een festival van de omvang van We Are Electric.

'Stichting Parkeergelden Velder' wacht monsterklus bij We Are Electric

Liempde – De voorbereiding is al maanden bezig, maar vrijdag gaat We Are Electric dan ook echt van start op Landgoed Velder in Liempde. Het festival kan rekenen op 25.000 bezoekers per dag. Dit betekent de start van een monsterklus voor Stichting Behoud Gemeenschap Liempde, in de volksmond 'Stichting Parkeergelden Velder' geheten. De vrijwilligers van deze stichting moeten er voor gaan zorgen dat de zo'n 5.000 langparkeerders en naar verwachting drie keer 5.000 kortparkerende daggasten in goede banen worden geleid.

Stichting Behoud Gemeenschap Liempde (SBGL) bestaat sinds de herindeling van 1996 en exploiteert de parkeerterreinen van Velder met als doel de opbrengsten terug te laten vloeien in de Liempdse samenleving. En met de komst van We Are Electric (WAE) belooft dat flink wat geld, zo rekent secretaris Mark van der Laan voor: "Een kaartje voor de parkeerders van de camping kost 15 euro. Dat dus maal 5.000. En je moet je ook nog realiseren dat er per dag zo'n 5.000 daggasten gaan komen die een tientje afrekenen. Dan praat je over 125.000 euro inkomsten.

Daar worden natuurlijk de nodige kosten van afgetrokken, zoals alleen al de honderden euro's die SBGL kwijt was aan de aanschaf van hesjes voor de parkeerhulpen en natuurlijk ook WAE en de fiscus. Toch blijft er alles bij elkaar een aanzienlijk bedrag over dat verdeeld kan worden in de Liempdse gemeenschap.

Uren invullen
Het leverde wel een flinke uitdaging op om de planning rond te krijgen, want hoewel Liempde wel wat gewend is, is een festival met 25.000 bezoekers, en op de piek zo'n 10.000 parkeerders toch heftig voor de minder dan 5.000 inwoners. "Eerst hebben we de lege plekken in de planning bij Liempdse verenigingen neergelegd, met de boodschap: 'Er zijn behoorlijk wat uren in te vullen, maar er valt ook behoorlijk wat te verdienen'", aldus de SBGL-secretaris. "Dat ging ze gewoon niet lukken, iets war we eigenlijk van tevoren ook wel een beetje ingeschat hadden." Ook uit Boxtel kwam ruim onvoldoende hulp om alle 'vacatures' in te vullen.

En toch is het gelukt de planning rond te krijgen, met hulp van de jonge Liempdenaar Jurge van der Velden. Hij kwam in contact met SBGL en gaf te kennen dat hij, in ruil voor vrijkaarten, wel een club parkeerhulpen bij elkaar kon brengen. Dat werd geregeld in samenspraak met WAE. "Hij had binnen no-time 40 man bij elkaar", lacht Van der Laan.

De secretaris noemt de samenwerking met het festival 'erg soepel': "Ik ben ontzettend blij met en trots op het binnenhalen van WAE. Ondanks dat er veel mensen uit onze ruif eten, moeten we er gewoon met zijn allen beter van worden hier in Liempde."

We Are Electric is niet het enige festival dat neerstrijkt in Liempde; enkele weken later is de New Wine Zomerconferentie. Dit is een Christelijke bijeenkomst waar naar verwachting ook zo'n 5.000 bezoekers op af komen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>