Afbeelding

BHC-leerlingen debatteren in Boxtels gemeentehuis

Algemeen

Boxtel - Drie tweedeklassen van het Baanderherencollege gingen donderdagmiddag in de raadszaal van het Boxtelse gemeentehuis met elkaar in debat in een heuse debatteerwedstrijd.

De leerlingen debatteerden in Lagerhuisstijl met elkaar over drie stellingen, te weten: als je (goed) onderwijs wilt volgen, moet je je telefoon opbergen, als je (naakt)foto’s van jezelf verspreidt, vraag je om problemen en alcohol onder de 18 moet kunnen. Steeds gingen twee klassen de strijd met elkaar aan en daarbij liep de temperatuur van de gemoederen op in de toch al warme raadszaal. De derde groep beoordeelde steeds de twee debatterende groepen.

Docent Marieke Theeuwes, die ook als debatleidster optrad, legt uit dat de wedstrijd een jaarlijks terugkerend uitstapje voor de leerlingen moet worden. “Het onderdeel debatteren hoort bij het curriculum van de leerlingen”, legt ze uit. Via contacten op het gemeentehuis kwam het BHC terecht bij de raadszaal als locatie.

De twee winnende teams, klas 2TC en 2KA kwamen tegenover elkaar in de finale te staan. Waar de leerlingen eerder hun debat zorgvuldig konden voorbereiden, moesten ze het met de stelling ‘Spijbelaars die het hele jaar niet worden betrapt, moeten beloond worden’ met slechts vijf minuten voorbereiding doen. Daarna werd pas bekend gemaakt welke groep voor en welke tegen de stelling was.

Uiteindelijk won 2KA de wedstrijd. Als beloning mochten zij een taart, die bakkerij Van Doorn speciaal voor de winnaars beschikbaar stelde, in ontvangst nemen.

Afbeelding

Uit de krant