Afbeelding

Column Nellie Timmermans: Artikel over vrouwen en seks….

Algemeen

Ik las pas een artikel over vrouwen en hoe zij wel verlangen (of niet) naar seks. Inderdaad valt het mij op dat veel vrouwen geen problemen hebben met seks, als hun man tenminste op dat gebied niet te veeleisend is. Ze komen hun man tegemoet, maar beleven er zelf niet zo veel aan.

Het artikel had de titel: “Liever nieuwe schoenen dan een orgasme”. Dat zegt genoeg. ‘t Is maar dat je ‘t weet mannen… Ik hoor vrouwen inderdaad ook zeggen: het is dat mijn man het zo graag wil, maar voor mij hoeft het allemaal niet…

Voor mannen is seks vaak belangrijker, en hoewel in mijn spreekkamer de geluiden meestal  eerlijker zijn, wordt er in de openbaarheid nogal eens opgeschept over de frequentie en prestaties. Ik hoor echter ook andere dingen: mannen houden ook van knuffelen en dat kan soms wel de seks vervangen. Maar voor vrouwen ligt het vaak anders (niet altijd, hoor!) Vrouwen willen geknuffeld worden, en willen eerst echt warm contact, intieme gesprekken, en soms willen ze niet meer dan dat.

Vrouwen zien geen probleem en doen er het zwijgen toe. Mannen trekken aan de bel: hebben vaker behoefte, willen meer en andere dingen uitproberen en als hun vrouw daar geen behoefte aan heeft, dan vinden zij het een groot probleem.

Ik heb ook wel van vrouwen gehoord: ik dóe het gewoon niet meer!! Duidelijk, dat wel!
Maar veel vrouwen voelen zich schuldig, denken dat ze niet genoeg van hun man houden. En hun man snapt het ook niet, hij doet toch zo zijn best?!

Toch lijkt er een echt verschil te zijn tussen de behoeften van mannen en vrouwen op dat gebied, en kun je niet concluderen dat de liefde voorbij is, als de seksuele behoeften afnemen. En soms zit er ook iets anders dwars, iets wat men zelf onvoldoende beseft. Dat kan in relatietherapie meestal opgelost worden.

Soms heeft dat positieve gevolge voor de seksuele relatie, maar soms ook niet. Je kunt jezelf (en de ander) niet dwingen….

Nellie Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé ? 0413-310795 of 06-21.59.24.35.
www.interpunctie.nl   info@interpunctie.nl      

Uit de krant