René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans, en Rob Dekker, directeur-bestuurder bij Woonstichting JOOST.
René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans, en Rob Dekker, directeur-bestuurder bij Woonstichting JOOST. Foto: Woonstichting JOOST

JOOST bundelt krachten met Hendriks Coppelmans voor meer sociale woningbouw

Algemeen

Boxtel - Samen met het Udense bouwbedrijf Hendriks Coppelmans gaat Woonstichting JOOST actief op zoek naar bouwlocaties in onder meer Boxtel. Het tekort aan betaalbare bouwlocaties is één van de grootste knelpunten bij het bouwen van nieuwe huurwoningen, stelt de woonstichting, die met de bundeling van krachten een sterkere positie wil veiligstellen in de markt van woningbouw.

Directeur-bestuurder Rob Dekker van JOOST: “We moeten met een frisse blik kijken naar mogelijkheden in ons werkgebied en daar kunnen we de expertise en creativiteit van een ontwikkelende bouwer heel goed bij gebruiken.” De intentieovereenkomst die dinsdag werd getekend is gericht op het vinden van woningbouwlocaties in Boxtel, Sint-Michielsgestel en Den Bosch.

JOOST ziet mogelijkheden in de samenwerking tussen corporaties, gemeenten en marktpartijen. “Hendriks Coppelmans gaat voor ons intensief speuren naar kansen. Kansen die we nu simpelweg niet zien of die voortijdig aan onze neus voorbij gaan”, aldus Dekker.

René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans, is met zijn bedrijf goed thuis in de sociale sector. Hij gaat graag samen met corporaties de wooncrisis te lijf: “Betaalbaarheid, daar kunnen we met bijvoorbeeld conceptwoningen en prefab bouwen echt wel wat aan doen, maar dan moet er wel grond zijn om op te bouwen. Samen zie je sneller waar kansen liggen. Dat betekent van onze kant ook dat we heel creatief kijken: vastgoed dat leegstaat, oude sporthallen, schoolgebouwen, plekken die een woonfunctie kunnen krijgen, zoals onbenutte parkeerplaatsen. We kijken binnenstedelijk in de kernen maar ook aan de randen. En zien we iets interessants, dan pakken we dat met de mensen van JOOST snel op. Eventueel betrekken we de gemeente of een derde partij erbij.”

Hendriks Coppelmans werkt al op een soortgelijke manier samen met Woonmeij in de gemeente Meierijstad.

Uit de krant