Gildehoofdman Wynand Bressers poseert met zijn kinderen: tamboer Teun en vendelier Vera. Vera is nu bestuurslid.
Gildehoofdman Wynand Bressers poseert met zijn kinderen: tamboer Teun en vendelier Vera. Vera is nu bestuurslid. Foto: eigen collectie.

Gilde Sint-Antonius Abt Liempde installeert jongste deken ooit

Cultuur

De meeste schuttersgilden kampen met vergrijzing. Sint-Antonius Abt in Liempde is dan ook verheugd dat het Vera Bressers (23) onlangs mocht installeren, het jongste bestuurslid uit de historie van dit gilde.

De installatie vond plaats tijdens de naamdag van de patroonheilige van de schuts. Het patroonsfeest werd gevierd in het clubhuis op schietterrein Antonius Bleek aan de Oude Dijk. Daar droeg gildeheer Geoffrey de Jong een eucharistieviering op. Hierna vond een korte ledenvergadering plaats waarin enkele zaken werden afgehandeld. Zo bood Harm van der Ven zijn koningsschild aan, ontworpen door diens dochter Tess. Vervolgens werd Vera officieel geïnstalleerd als gildedeken (bestuurslid). In de najaarsvergadering van november was zij al gekozen, maar nu kreeg zij uit handen van haar vader, gildehoofdman Wynand Bressers, de bijbehorende sjerp. Een echte gildefamilie dus, Vera’s broer Teun is tamboer. 

Tijdens de bijeenkomst werden de zilveren wisselschilden uitgereikt aan de winnaars van de kruisboog- en jeu-de-boulescompetitie door voorzitter Cor van der Leest van de schietcommissie en gildekoning Van der Ven. Na een warme maaltijd werd de avond in een broederlijke sfeer voortgezet.

Uit de krant