Boomklimmen in Het Bewaarde Land in Boxtel. Een beetje spannend, goed voor de motoriek, spierkracht en balans.
Boomklimmen in Het Bewaarde Land in Boxtel. Een beetje spannend, goed voor de motoriek, spierkracht en balans. Foto: eigen collectie.

Bewaarde Land laat kinderen kennismaken met natuur

Natuur & milieu

Nu bomen en planten uit hun winterrust ontwaken, staat het seizoen van Het Bewaarde Land voor de deur. Vrijwilligers van IVN dompelen schoolkinderen drie volle dagen onder in de natuur. Basisscholen uit Boxtel en omgeving kunnen zich nog aanmelden voor het programma. 

De deelnemers krijgen in drie opeenvolgende weken een hele dag vol buitenactiviteiten voorgeschoteld. Die kunnen plaatsvinden ergens in de periode van april tot en met begin juli of in september en oktober. Het Bewaarde Land Boxtel bevindt zich in natuurgebied Kampina. Daar leren kinderen planten herkennen en proeven ze wilde kruiden. Ze banjeren met hun voeten door het water van een beek, klimmen in bomen, zoeken naar diersporen en bestuderen insecten. 

Verschillende Boxtelse basisscholen doen al mee aan het natuurbelevingsprogramma van IVN Natuureducatie. Andere kunnen zich nog aansluiten. Ook vrijwilligers die de kinderen willen begeleiden tijdens hun avonturen in bos en veld, zijn welkom bij Het Bewaarde Land. 

De ontdekdagen zijn bedoeld voor leerlingen uit de groepen vijf en zes. Ze spelen, maar leren vooral van alles. De kosten bedragen tachtig euro per kind. De bijdrage van de scholen hangt af van de subsidiemogelijkheden van de gemeente waarin zij zich bevinden. Schoolklassen en potentiële vrijwilligers kunnen zich aanmelden via: www.hetbewaardeland.nl.

Uit de krant