Sabum Atmane (links) ontvangt uit handen van instructeur John van Dam een deelcertificaat Tigers LSE.
Sabum Atmane (links) ontvangt uit handen van instructeur John van Dam een deelcertificaat Tigers LSE. Foto: eigen collectie.

Defence Center Boxtel naar Baroniestraat

Sport

Sportschool Defence Center Boxtel had tot voor kort de gymzaal van brede school De Wilgenbroek als thuisbasis. Die werd echter te klein om alle leden onderdak te kunnen bieden. Na wat speurwerk werd aan Baroniestraat 105C een nieuw onderkomen gevonden. De lessen zijn voortaan daar.

De zaal aan de Baroniestraat moest nog wel wat aangepast worden voor de vechtsporters er konden gaan trainen. Ouders, leden, jeugd en de trainers Atmane Qoubbane en Nabil Loubann hebben flink geklust om de ruimte geschikt te maken voor de sportschool die lessen boksen, kickboksen en taekwondo aanbiedt. Het karwei is afgerond en nu wordt er getraind aan de Baroniestraat, aangrenzend aan Hobbycentrum Boxtel.

Lessenaanbod

Niet alleen het aantal leden van Defence Center Boxtel groeit, Qoubbane wil ook zijn lessenaanbod verbreden. Hij volgt een opleiding tot Tigers LSE instructeur bij sabum John van Dam, een ervaren taekwondoka. Als hij die heeft afgerond, kan hij kinderen tussen twee en zes jaar meenemen in de basis van taekwondo. In de cursus passeren diverse onderwerpen de revue: gezondheid, voeding en beweging, omgaan met pestgedrag, samenwerken en leidinggeven en omgaan met gevaren als vuur, water en verkeer.

Examen

Qoubbane slaagde zondag voor de eerste drie onderdelen van zijn theorie-examen. In juni volgt een tweede examen, voor de overige drie onderdelen.

Uit de krant