Het turnteam van Tabitta dat uitkomt op niveau 4. De meisjes sleepten een derde plek in de wacht.
Het turnteam van Tabitta dat uitkomt op niveau 4. De meisjes sleepten een derde plek in de wacht. Foto: eigen collectie.

Turnsters Tabitta in actie bij regionale wedstrijd in Valkenswaard

Sport

Turnsters van Tabitta deden het eerste weekend van december mee aan een regionale wedstrijd in Valkenswaard. Maissam Besbiz, uitkomend bij de junioren, behaalde de hoogste score van de wedstrijd op het toestel vloer. 

Nikkie Schalkx, Julia van de Wal, Pleun Wijn, Fiene Wijn, Tess van Helsland en Lynn Daniëls, samen team niveau 4, verschenen zaterdag in de turnhal. Ze behaalden gezamenlijk een derde plek. Julia en Nikkie eindigden individueel binnen de top tien. Bovendien sleepte Nikkie op het onderdeel sprong het derde punt van de wedstrijd in de wacht. Zondag mochten de nieuwe jeugdturnsters van Tabitta Cailynn Langenhuijsen en Maeve Daniëls hun vaardigheden tonen. Cailynn turnde op sprong een nieuw element met hoge moeilijkheidsgraad, namelijk een tsukahara. Allround kwam zij op een elfde plek uit. Maeve heeft na lang blessureleed weer een allround-wedstrijd geturnd. Vooral op het onderdeel brug scoorde ze hoog.

In de tweede wedstrijdronde waren de junioren Maissam Besbiz en Ninthe Scheffer aan de beurt. Maissam deed het goed op vloer, brug en balk en werd vierde plaats. Ninthe eindigde als negende na stabiele oefeningen op brug en balk.

Maissam Besbiz (links) en Ninthe Scheffer turnden een prima wedstrijd in Valkenswaard.
Turnsters Cailynn Langenhuijsen en Maeve Daniëls van Tabitta.

Uit de krant