De karakteristieke voorgevel van De Ark krijgt nog een nieuwe laag verf.
De karakteristieke voorgevel van De Ark krijgt nog een nieuwe laag verf. Foto: eigen collectie

‘De Ark’ bijna klaar

Bouwen en wonen

Waar Boxtelaren tot 2022 zich in het zweet werkten op fitnessapparaten, bevinden zich nu appartementen. Het markante pand De Ark aan de Prins Bernhardstraat nadert het eind van een grondige verbouwing. Ontwikkelaar Klaas van Venrooij en bouwbedrijf Kapteijns hopen dat eind mei de klus geklaard is.

Van Venrooij: ,,Drie appartementen zijn al bewoond, drie zijn er verkocht en nog eens drie staan in de verkoop. Aan de resterende vier, de grootste, in het voorste deel van het pand, wordt nog gewerkt.”
Het hele gebouw krijgt nog een fraaie lik verf. Van Venrooij: ,,In september hadden we daar al mee willen beginnen. Maar toen begon het te regenen... We hopen nu op een paar weken goed weer. Het pand wordt lichtgrijs geschilderd. Het zou mooi zijn als die klus geklaard is zodra de laatste appartementen klaar zijn, ergens eind mei. Dan zijn we ruim twee jaar met het project bezig. Die tijdsduur hadden we begroot.”
De karakteristieke gevel van het gebouw met zijn rijke historie wordt van fraaie details voorzien. Zinken regenpijpen vervangen de oude exemplaren. Van Venrooij: ,,We bekleden ook de drie ‘punten’ met nieuw zink. Daarnaast maken we het dak nog grondig schoon.”
De woningen worden kant-en-klaar opgeleverd, bewoners hoeven alleen de verhuiswagen voor te laten rijden en dan kunnen ze erin trekken. Parkeren kan op eigen terrein.
Van Venrooij: ,,De appartementen die nog te koop staan, zijn voor het oog gemeubileerd. Dat geeft een reëler beeld. Maar ik zou niet op het bed gaan zitten. Daar zak je doorheen want dat is gemaakt van karton...”

Dit artikel wordt mogelijk gemaakt door stichting Brabants Centrum.

Achter de bekende gevel gaat een 'achterhuis' met negen appartementen schuil.

Uit de krant