Kinderen gaan zaterdagochtend op sportief vlak met elkaar de strijd aan in hockey- en voetbaltoernooitjes.
Kinderen gaan zaterdagochtend op sportief vlak met elkaar de strijd aan in hockey- en voetbaltoernooitjes. Foto: archief MooiBoxtel

Kinderen strijden om scholentrofee bij MEP en ODC

Sport

Op de velden van sportverenigingen MEP en ODC wordt zaterdag 27 april door zo’n vierhonderd kinderen volop gesport. Tijdens de verjaardag van koning Willem-Alexander strijden zij om de scholentrofees met oranje griffel...

Zo’n 250 jeugdvoetballers gaan onderling de strijd aan met elkaar op de voetbalvelden van ODC, die het evenement organiseert. Bij de ‘buren’ in sportpark Molenwijk organiseert MEP het Koningshockey voor circa 130 basisschoolleerlingen vanaf groep drie. 

Lied

Voordat de wedstrijden losbarsten, dansen de kinderen traditiegetrouw op het Koningsspelen-lied van dit jaar door Kinderen voor Kinderen. Het sportieve evenement bij beide verenigingen begint om 10.00 uur. 

Snelheidsmeter

Bij MEP worden niet alleen wedstrijdjes gehockeyd, de kinderen kunnen ook hun vaardigheden oefenen. De Boxtelse hockeyvereniging heeft bovendien een fraai extraatje geregeld: er komt een snelheidsmeter. Wie dus een slag heeft met de kracht van een kanon, kan eindelijk meten hoe hard de bal gaat.
MEP heeft daarnaast nog een verrassing voor de deelnemers, al wordt die pas bekendgemaakt op de dag zelf. De club belooft dat deze activiteit ‘een Koningsdag-tintje’ heeft.

Uit de krant