Roger van Laere is al sinds de oprichting betrokken bij erfgoedvereniging Kèk Liemt. Voor die verdienste werd hij dinsdagavond benoemd tot erelid.
Roger van Laere is al sinds de oprichting betrokken bij erfgoedvereniging Kèk Liemt. Voor die verdienste werd hij dinsdagavond benoemd tot erelid. Foto: eigen collectie.

Erfgoedvereniging Kèk Liemt benoemt eerste ereleden

Algemeen

Oud-huisarts Roger van Laere en Mariet van de Wiel-Quinten zijn al sinds de oprichting betrokken bij erfgoedvereniging Kèk Liemt. Voor hun verdiensten zijn maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering tot erelid benoemd. 

Van de Wiel-Quinten is bestuurslid van de vereniging en werkt momenteel aan een boek over een halve eeuw Kèk Liemt. De bundel beschrijft het verloop van de geschiedenis en activiteiten van de gelijknamige stichting sinds de oprichting in 1974. 

De erfgoedvereniging met dezelfde naam is pas in 2018 opgericht zodat mensen die de lokale geschiedenis levend willen houden ook lid kunnen worden. Een stichting kan immers geen leden hebben, een vereniging wel.

Het boek wordt aan het einde van het jaar gepresenteerd als de stichting officieel haar jubileum viert. Van Laere was de eerste voorzitter van de stichting Kèk Liemt en heeft veel artikelen over het Liempds erfgoed geschreven.

Heup

De twee leden van het eerste uur kregen een oorkonde en een bos bloemen overhandigd en zijn de eerste die de eretitel ontvangen. Van Laere hoorde zijn benoeming een dag later, hij zat thuis met een gebroken heup.

Uit de krant