De Burgakker is een van de oudste straatjes in Boxtel en verbindt kasteel Stapelen met het centrum.
De Burgakker is een van de oudste straatjes in Boxtel en verbindt kasteel Stapelen met het centrum. Foto: eigen collectie.

Acteurs Boxtheater spelen tien scènes over Burgakker

Algemeen

Schrijf- en toneelproject De verhalen liggen op straat beleeft vrijdag 6 oktober zijn climax: een tocht vol verhalen in de Burgakker, een van de oudste straten van Boxtel. Acteurs van toneelgroep Boxtheater vertolken vanaf 19.00 uur tien staaltjes proza die door Boxtelaren zijn geschreven. 

Cultureel ondernemers Marc Cleutjens, Bert Engelbart en Roeland Heesbeen lanceerden met community librarian Marlies Germanus van de Boxtelse bibliotheek de schrijfwedstrijd annex toneelproject. Bijna dertig Boxtelaren hebben een (fictief) verhaal geschreven dat zich afspeelt in een huis aan de Burgakker. Samen met de acteurs van Boxtheater hebben de initiatiefnemers tien inzendingen geselecteerd die op 6 oktober in woningen aan het karakteristieke straatje gespeeld worden. Bezoekers kunnen meedoen met de verhalentocht en in groepjes langs ieder adres. Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekboxtel.nl. Een toegangskaart voor een volwassene én een kind bedraagt 12,50 euro, kinderen betalen voor een los kaartje 5 euro. Kinderen die de tocht volbrengen, ontvangen een boek. 6 oktober is namelijk de presentatie van de bundel met alle verhalen, die geschikt zijn voor zeven jaar en ouder en aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek: Bij mij thuis.

Uit de krant