Böhmisch Brass Boxtel debuteerde in maart met een eerste optreden in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel.
Böhmisch Brass Boxtel debuteerde in maart met een eerste optreden in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel. Foto: Marie Fick

Nieuwe orkesten spelen Tsjechische blaasmuziek

Algemeen

Twee nieuwe blaaskapellen met Boxtelse muzikanten vullen woensdag 31 mei het programma in de spiegeltent bij kasteel Stapelen. Beide spelen Tsjechische volksmuziek. Böhmisch Brass Boxtel maakte begin april zijn debuut en Št’ástní Muzikanti houdt een try-out tijdens Boxtels Dorpsfeest. 

Böhmisch Brass Boxtel start om 19.30 uur. Het orkest van negen bevriende muzikanten met passie voor blaasmuziek uit de landstreken Bohemen en Moravië staat onder leiding van trompettist Johan van de Loo. De blaaskapel bestaat nu een jaar en werd opgericht na een bezoek aan het festival Winter Woodstock Der Blasmusik in Oostenrijk in maart vorig jaar. De leden willen muziek maken die het publiek aanspreekt. Het streven is om door enthousiasme, passie en drive een zo goed mogelijk niveau te halen. 

Om 21.00 uur neemt Št’ástní Muzikanti (Tsjechisch voor Vrolijke Muzikanten) het stokje over onder leiding van trompettist Henri van Breugel. Deze blaaskapel is pas dit voorjaar opgericht door enkele liefhebbers van Tsjechische blaasmuziek. Af en toe wordt er een uitstapje gemaakt naar Böhmische klanken. Het doel van de groep is om met plezier muziek te maken op een goed niveau. De negen bevriende muzikanten presenteren zich 31 mei in de spiegeltent tijdens het Boxtels Dorpsfeest.

Uit de krant