De Noteneters, stichting in oprichting, wil een stuk grond kopen en verbouwen tot notenbos waar iedereen van mag profiteren.
De Noteneters, stichting in oprichting, wil een stuk grond kopen en verbouwen tot notenbos waar iedereen van mag profiteren. Foto: eigen collectie.

Dromen van een openbaar bos met notenbomen?

Algemeen

‘De Noteneters’ willen graag bomen planten en noten zijn een goede eiwitvervanger; dus een goede vleesvervanger. Daarom organiseren zij een brainstormsessie onder leiding van Manon van Ossevoort. Zij houdt ook van grote dromen, is bekend van haar reis per traktor naar de Zuidpool en nu zet ze zich in voor buurtvoedselbossen. 

Mirjam Bemelmans en Jos Stift zijn de initiatiefnemers van ‘de Noteneters’, een stichting in oprichting. De wens die wij naar de brainstorm meenemen is ‘verbinding met onze gemeenschappelijke leefomgeving’ zoals samen oogsten en de oogst verdelen.
Doe je mee? Wil je helpen om sponsors te vinden? Of weet je een stukje land, beschikbaar voor zeven generaties? Je kunt je aanmelden via DeNoteneters@gmail.com.

Sessies
Geef je voorkeur aan: vrijdag 12 mei 19.00 tot 21.00u of zaterdag 13 mei 15.00 tot 17.00u. Afhankelijk van het aantal mensen geven we een locatie door. Wij zorgen voor koffie/thee en wat lekkere borrel-nootjes. Heb je nu geen tijd en wil je wel worden geïnformeerd of wil je in de toekomst helpen bomen planten? Stuur dan je mailadres door onder vermelding van ‘ja, ik ontvang graag nieuwsbrief Nootberichten’.

Uit de krant