Logo mooiboxtel.nl
Mariëlle van Alphen probeert op de weekmarkt zoveel mogelijk Boxtelaren te enthousiasmeren voor het invullen van de enquête.   | Fotonummer: ab2726
Mariëlle van Alphen probeert op de weekmarkt zoveel mogelijk Boxtelaren te enthousiasmeren voor het invullen van de enquête. (Foto: Sander van Kasteren)

Enquête profielschets nieuwe burgemeester levert 413 reacties op

Boxtel - De enquête waarin 'Boxtel' kon aangeven waaraan een burgemeesterskandidaat moet voldoen is ruim 413 keer ingevuld. Dit meldt de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Mariëlle van Alphen, maandag in een persbericht.

De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester is enkele weken geleden van start gegaan. De vertrouwenscommissie vraagt namens de gemeenteraad van Boxtel inwoners hun mening te geven over belangrijke eigenschappen voor de nieuwe burgemeester. De ontvangen informatie wordt besproken bij het opstellen van de profielschets.

Als onderdeel van de zoektocht heeft de commissie ook inwoners gevraagd naar welke persoon gezocht moet worden. De daarvoor opgestelde enquête heeft 413 reacties opgeleverd. Deze reacties zijn ontvangen via de gemeentelijke website en verzameld tijdens het bezoek van de vertrouwenscommissie aan de weekmarkt van Boxtel, Liempde en Esch en tijdens de openbare inloopbijeenkomst van donderdag 21 februari, die werd gehouden in het Gemeentehuis.

Ondertussen zijn beide middelbare scholen en alle basisscholen benaderd door de commissie. De kinderen van de diverse basisscholen werken momenteel aan een tekening van hun nieuwe burgemeester. Een afvaardiging van de vertrouwenscommissie zal op 21 maart bij de Theresiaschool in Lennisheuvel op bezoek gaan om de tekeningen in ontvangst te nemen.

Tot en met 24 maart is het nog mogelijk mee te denken over de eigenschappen die de nieuwe burgemeester moet hebben. Hiervoor kun je tot en met deze datum nog mailen naar nieuweburgemeester@boxtel.nl. Met alle ontvangen informatie gaat de vertrouwenscommissie aan de slag met het opstellen van de profielschets. Die wordt op 8 april door de gemeenteraad vastgesteld en op die avond aangeboden aan Wim van de Donk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant. De commissaris kan daarna de vacature openstellen.

Meer informatie over de procedure is te vinden op www.boxtel.nl/burgemeester.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>