Een vegetarische pizza.
Een vegetarische pizza. Foto: Zuzana Gazdikova | Pixabay.

Een dagje koken zonder vlees: informatieavond in bibliotheek

Algemeen

Of het nu is voor je gezondheid, voor een beter klimaat of uit mededogen voor de dieren: minder vlees eten is meestal een goed idee! Maar hoe doe je dat, minder of geen vlees eten? Hoe maak je een gezonde, lekkere en makkelijke maaltijd zonder vlees (vegetarisch)? Of misschien zelfs zonder vis of andere dierlijke producten zoals ei en kaas (veganistisch)?

Transitie Boxtel organiseert een informatieavond over koken zonder vlees. Waarom eten we eigenlijk vlees? En hoe kun je vlees vervangen? Waar moet je op letten als het gaat om een gezonde en volwaardige maaltijd? Wat zijn de nadelen van veel kant en klare vleesvervangers? Op deze en andere vragen proberen we een antwoord te geven. Het wordt vooral een praktische en inspirerende avond die je kan helpen een keer (vaker) het vlees weg te laten.
De informatieavond vindt plaats op donderdag 16 maart, van 19.30 tot ca. 21.00 uur, in de bibliotheek van Boxtel.
Na een inleiding met algemene informatie over vlees en alternatieven zullen 2 gastsprekers - Corrie Arts en Mirjam Bemelmans - vanuit hun eigen ervaring vertellen over vegetarisch en veganistisch koken. Wat zijn hun reden(en) om geen vlees te eten, hoe bereiden zij lekkere en gemakkelijke maaltijden en wat zijn handige ingrediënten om in huis te hebben. Mirjam zal daarbij ook uitleg geven over de klimaat-impact van vlees, zodat je weet hoe je daarin stappen kunt zetten en toch nog kan genieten van guilty pleasures. Uiteraard kun je de sprekers ook vragen stellen. Na afloop is er gelegenheid diverse vegetarische producten te bekijken en informatie mee te nemen.

De toegang tot deze avond in de bibliotheek is gratis, maar aanmelding is nodig met een kort mailtje naar Transitie Boxtel: ttboxtel@gmail.com.

Uit de krant