Afbeelding

Kunstwerk Hendrik Verhees vanwege 200ste sterfdag

Algemeen
BOXTEL – Woensdagavond organiseerde Kunststichting Boxtel een informatieavond in gemeenschapshuis De Rots in Boxtel naar aanleiding van een kunstwerk van Hendrik Verhees in verband met zijn tweehonderdste sterfdag. De kunststichting gaat later dit jaar op de hoek van de Hendrikverheeslaan met de Beneluxlaan een ruim twee meter hoog kunstwerk plaatsen.

De uit Boxtel afkomstige kunstenaar Marten Groen heeft het kunstwerk ontworpen en laten vervaardigen bij machinefabriek Sanders in Liempde. “Het is een eenvoudige, rustige vorm van een mansfiguur die gebogen staat over de Hollandse cirkel (dit is een meetinstrument). Messing is een erg duur materiaal waardoor het vaak gestolen wordt. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om het kunstwerk te maken van gestraald RVS”, aldus Groen die zelf ook aanwezig was. Het kunstwerk wordt zo geplaatst dat Verhees uitkijkt op de Protestantse kerk, één van zijn architecturen in Boxtel.

Om het kunstwerk ‘hufterproof’ te maken wordt er een betonnen voet van 2500 kilo in de grond geplaatst. Het kunstwerk zelf is van 4 mm dikke platen cortenstaal gemaakt. Het kunstwerk moet in de eerste week van september onthuld worden als alles goed gaat. De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant