Laat geen splinter talent verloren gaan in Boxtel

Algemeen
BOXTEL - Directeur van stichting Brede Scholen Boxtel Ghislaine de Brouwer en tevens voorzitter van de werkgroep Brede Ontwikkeling LEA (Lokaal Educatieve Agenda)heeft enkele maanden geleden CultuurBox, stichting Buurtsport en stichting Bibliotheek de Meierij benaderd om gezamenlijk de werkgroep Brede ontwikkeling LEA op te zetten.

De opdracht voor de werkgroep is om een aanbod van in- en naschoolse activiteiten te realiseren in alle wijken van de gemeente Boxtel, te starten in wijken Oost en Selissenwal, met op termijn een uitbreiding naar de wijken Centrum/Breukelen, Lennisheuvel en Liempde. De doelgroep zijn de 0 t/m 14-jarige kinderen die wonen of naar school gaan in Boxtel met specifieke aandacht voor achterstandskinderen en kinderen in het speciaal onderwijs.

De werkgroep heeft hiervoor een project subsidieaanvraag LEA ingediend om de plannen de komende tijd vorm te gaan geven en uit te voeren. De aanvraag is gehonoreerd en de werkgroep is dan ook met veel enthousiasme aan de slag gegaan! Daartoe heeft de werkgroep verschillende (lokale) partners benaderd om gezamenlijk invulling te gaan geven aan het project. Als start van het project richt de werkgroep zich de komende maanden op de doelgroep 2 t/m5 jarigen.

Op 26 februari vindt de aftrap van het project plaats met een inspirerende avond voor pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de Jacobushof te Boxtel. Deelnemers krijgen een inspirerende cultuureducatieve ‘maaltijd’ voorgeschoteld om vervolgens daarna in te kunnen schrijven voor een vervolgtraject. Zij worden in het vervolgtraject ondersteund en krijgen handvatten aangereikt door professionals om zelf én samen met de kinderen door eigen beleving en ervaring op een inspirerende wijze aan de slag te kunnen gaan met cultuureducatie. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Uit de krant