Afbeelding

PvdA-topvrouw voor campagne naar Selissen

Algemeen
BOXTEL – Maandagavond brengt Nejra Kalkan, PvdA-Europarlementariër, een bezoek aan de wijk Selissen in Boxtel. Oud-wethouder Van de Langenberg zal haar informeren over de ontwikkelingen in de wijk waarna de parlementariër een rondwandeling door de wijk zal maken.

Nejra Kalkan is kandidaat voor de PvdA voor het Europees Parlement. Ze is geboren in Sarajevo in 1983 en is als vluchteling naar Nederland gekomen. Na haar studie internationaal recht in Amsterdam begon ze haar carrière in Washington DC als Lantos Fellow, in het Huis van Afgevaardigden.

Later werkte ze voor KWF Kankerbestrijding als jurist. De afgelopen vier jaar werkte ze als senior beleidsadviseur in het Europees Parlement. Daar heeft ze gewerkt aan het tegengaan van kindermisbruik, anti-discriminatie richtlijnen, rechten van minderheden en vrouwen. Ze heeft ook gewerkt aan regelgeving voor het aanpakken van mensenhandel en financiële fraude (o.a. aan straffen voor het LIBOR schandaal).

Nu wil ze zelf, als Europarlementariër een verschil gaan maken in Europa. Ze wil zich inzetten voor meer werkgelegenheid, aanpak van discriminatie en voor mensenrechten, vrede en veiligheid, in Europa en daarbuiten. De politica is blij met de uitnodiging van de PvdA Boxtel omdat ze het belangrijk vindt om het gesprek aan te gaan over Europa, om te horen wat de zorgen zijn, wat er gedaan kan worden en wat Europa voor mensen in Boxtel betekent.

Meer dan vier jaar geleden toen ze net in Brussel als adviseur kwam te werken ontmoette Nejra, de Boxtelse Ihsane Rahmoune, die destijds stage liep in het Europees Parlement. Nu helpt Ihsane Nejra mee in de campagne.

Uit de krant