Voorbereiding nieuwe aanpak Jeugdzorg loopt goed

Algemeen
BOXTEL - Wethouder Marusjka Lestrade heeft woensdag gemeld dat de voorbereiding met betrekking tot de aanpak van de Jeugdzorg vanaf 1 januari 2015 goed verloopt. Binnen de gemeentelijk organisatie is momenteel alles al goed op orde. Het Centrum voor Jeugd en Gezin functioneert al enkele jaren goed en de ambtelijke medewerkers zijn inmiddels geschoold.

“De inkoop bij de zorgaanbieders wordt door de regiogemeenten samen gedaan. Er zijn al enkele aanbiedingen van zorgaanbieders ontvangen op basis van de gegevens van de laatste jaren. Het blijkt echter dat er nogal wat verschil bestaat tussen het aanbod en de vraag van de gemeenten. Daarover wordt nu ook overleg gepleegd met het Ministerie”, vertelt Lestrade.

Vóór 1 november moet alles duidelijk zijn, zodat op 1 januari een goede start gemaakt kan worden. “Om de ouders van kinderen goed te informeren over alle wijzigingen die per 1 januari van kracht worden, is er op woensdag 24 september om 19.45 uur een bijeenkomst belegd in St.Ursulagebouw. Ouders of verzorgers van jeugd zullen daar worden bijgepraat over de invoering van de Jeugdwet en de jeugdhulpverlening.”

Uit de krant