Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: d75cd8
Foto: Sander van Kasteren
Algemeen nieuws

Promotiecampagne om centrumbezoek te stimuleren tijdens renovatie Markt van start

Boxtel - De Markt in Boxtel wordt in de komende maanden flink onder handen genomen. Dit betekent dat het marktplein vanaf 27 augustus tot en met 12 oktober afgesloten is voor doorgaand verkeer. Tot half december wordt er op en om het plein gewerkt. Met het oog op deze werkzaamheden en de verminderde bereikbaarheid van het plein en de horeca, is het centrummanagement in samenwerking met ondernemers en de gemeente een campagne gestart om het centrumbezoek tijdens de renovatieperiode te promoten.

De herinrichting van de Markt wordt in twee fasen uitgevoerd, zoals te zien is op de kaart hieronder. Door de gefaseerde uitvoering blijft een groter deel van de Markt bereikbaar tijdens de herinrichting, zo meldt uitvoerder Rasenberg Infra. De panden aan de Markt blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor voetgangers via loopschotten.

Gefaseerde werkzaamheden
Fase 1 bestaat uit de Rozemarijnstraat en het deel van de Markt direct voor het gemeentehuis. Deze fase duurt van 27 augustus tot half oktober. Na de kermis start fase 1A. Na Biereloth, op 9 september, starten de werkzaamheden ook in het gebied fase 1B. Nadat de voetpaden van fase 1B gereed zijn, wordt het gebied van fase 1C opgebroken.

Tijdens de werkzaamheden van fase 1 blijven de parkeerplaatsen in fase 2 beschikbaar en bereikbaar voor het winkelend publiek. Voetgangers kunnen in fase 1 vanuit de Rechterstraat altijd via de Rozemarijnstraat de winkels, horeca en het gemeentehuis aan de Markt bezoeken.

Fase 2 bestaat uit het overige deel van de Markt aan de westzijde en duurt van half oktober tot 15 december. Eerst wordt gewerkt aan de verharding ter plaatse van de panden aan de noord- en zuidzijde en een gedeelte van de Markt waar de goot/fontein wordt aangebracht (de rode delen op de kaart). Nadat de goot is gemaakt op het midden van het plein, wordt de natuursteenverharding aangebracht (de oranje delen op de kaart).

Tijdens de werkzaamheden van fase 2 blijven er vijf invalidenparkeerplaatsen bereikbaar. Jas de Keistamper houdt toezicht We verwachten dat Jas de Keistamper regelmatig toezicht komt houden op het werk, zodat hij medio december met een gerust hart de openingshandeling kan verrichten.

Campagne
Tijdens de werkzaamheden is de weekmarkt bij de Hendrik Verheeslaan. Om het centrumbezoek te stimuleren heeft het centrummanagement in samenwerking met ondernemers aldaar een campagne op touw gezet om het centrumbezoek te promoten. Zo kunnen via een speciale actiesite waardebonnen worden gedownload, waarmee op vrijdag (tot 16.00 uur) bijvoorbeeld een gratis kopje koffie of thee op of om de Markt te krijgen is.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>