Cornuiten doen laatste plaats weer over aan de Bat Boys.

Algemeen
BOXTEL - De BRTC stond deze week in het teken van de strijd om de onderste plaatsen. Team Cornuiten nam vorige week de rode lantaarn over van de Bat Boys na een nederlaag tegen De Dommel maar nam meteen revanche door met 7-3 van Rotsvast te winnen en omdat de Bat Boys met 9-1 van Taverbo Sabo 3 verloren namen zij deze niet gewenste plek op de ranglijst weer over.
Was na vorige week de stand op de ranglijst een punt in het nadeel van Cornuiten nu is de stand vijf punten in het voordeel. Wel moet worden aangetekend dat de Bat Boys twee wedstrijden minder hebben gespeeld.
Door de nederlaag van Rotsvast tegen Cornuiten komt voor team Rotsvast de laatste plaats ook steeds dichterbij maar voor Rotsvast is hierbij het nadeel dat de sterkste speler van het team Geerta Pluut wegens een hardnekkige blessure niet kan spelen.
Zoals al gemeld won team Taverbo Sabo 1 de wedstrijd tegen van Weert Schilderwerken. De uitslag van deze partij was 9-1 en daardoor handhaafde Taverbo Sabo 1 zich op de bovenste plaats. Van Weert Schilderwerken zag door deze grote nederlaag de top vijf verder afstand nemen en de kloof vergroten tot tenminste zes punten.
De strijd om de bovenste vijf plaatsen blijft spannend omdat ook in de onderlinge wedstrijd tussen de nummers vier Taverbo Sabo 4 en vijf Sabo Boxtel het verschil minimaal bleef maar onverwacht wel met 6-4 in het voordeel van Taverbo Sabo 4 beslist werd. De nederlaag voor team Sabo Boxtel kwam hard aan en volgende staat de confrontatie met Taverbo Sabo 3 op het programma en omdat nummer twee van de ranglijst Grand Café Rembrandt hun wedstrijd moest uitstellen kon Taverbo Sabo 3 die plaats op de ranglijst overnemen door zoals hierboven al gemeld met 9-1 hun wedstrijd tegen de Bat Boys te winnen.
Dus de strijd om zowel de bovenste als de onderste plaatsen is nog lang niet beslist en gezien het verloop van de competitie tot nu toe zal deze ook nog wel blijven duren tot aan het einde.

Uit de krant