Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 32d63b
Foto: Patrick Hendriks

Patrick Hendriks brengt met RockSoc nieuw eigen werk op Bazaar

Boxtel - Hoewel hij al heel wat jaren meedraait in de Nederlandse muziekscène, stond import-Boxtelaar Patrick Hendriks (47) nog niet eerder op Bazaar. Dit jaar speelt hij er aanstaande zondag 1 juli om 15.30 uur met zijn band RockSoc op het hoofdpodium. Met onder meer nieuw eigen repertoire. En hij heeft er zin in: "Ik hoop dat veel mensen de moeite nemen om te komen luisteren. En als ze het dan ook nog leuk vinden, kan míjn dag niet meer stuk!"

Solo, als zanger/gitarist van Patrick Hendriks & Friends,Three to go en RockSoc, om maar een paar acts en bands van zijn cv te noemen, staat Patrick al dertig jaar op de bühne. Verschillende producties, muziekcafés, het theater en festivals in binnen- en buitenland brachten hem naar een verscheidenheid van podia. Met covers, maar ook al zo'n twintig jaar met eigen nummers. De laatste jaren stond zijn eigen repertoire op een laag pitje. En daar komt nu verandering in. Tussen de maatschappelijke opdrachten en optredens door, is nu eindelijk een timeframe gevonden om met wat gemêleerde muzikanten opnieuw de studio in te duiken. "Volgend jaar verschijnt een nieuw album, met uitsluitend eigen materiaal", vertelt Hendriks. "En daar krijgt het publiek van Bazaar alvast een voorproefje van."

Ook zal de vijfkoppige band, die naast Hendriks op Bazaar bestaat uit Frank Schurgers (gitaar), Twan van Hoof (basgitaar), John Maasakkers (drums) en Hanz Beekman (toetsen) één à twee covers ten gehore brengen. Hoewel de formatie bekend staat als 'een eerlijke rockband met een stevige sound', kiest RockSoc op Bazaar voor een genuanceerde(re) sound die voor het aanwezige publiek breder toegankelijk zal zijn. "We hebben gewoon een breed repertoire, dus zondag gaan we voor zachtere, verfijnde arrangementen", aldus de van oorsprong uit Heeswijk Dinther afkomstige zanger.Het enige waar hij over inzit, dat is het weer. "Doorgaans is de stelregel 'als Patrick Hendriks komt spelen is het slecht weer!'" Maar volgens de website van het KNMI zit dat wel goed, de vooruitzichten voor Bazaar zijn met zo'n 27 graden en 0 mm neerslag zeer gunstig. Daarop gewezen lacht Hendriks: "Mooi, dan gaan we dat waarschijnlijk toch doorbreken. Dat werd wel tijd."

Bazaar
Het belooft dus een mooie dag te worden, met naast RockSoc ook optredens van Grup Taksim, Barabas Broadway Brass, Puur Muziek, Batedeira Samba, Tr3at, Van Bakkus Muziek, Demmo Streetdance en Mevrouw van Heck. Van 11.00 tot 19.00 uur zijn zij te bewonderen in het Molenwijkpark in Boxtel. Ook zijn er 45 kramen met koopwaar, eetkramen met gerechten uit acht verschillende wereldkeukens en workshops, is er een rommelmarkt en een kinderplein. Vanwege 17 jaar ervaring en de goede weersvoorspellingen vraagt de organisatie iedereen met de fiets te komen.

Volg Patrick Hendriks
Leven van de muziek zit er helaas (ook) voor Patrick Hendriks niet in. Daarom is hij in het dagelijks leven als interim HR/Inkoopadviseur via zijn bedrijf Hendriks CWM actief. Ook is hij mede-eigenaar van 'Verzuim onder Conrole', de digitale verzuimcoach voor het MKB. Op Facebook is hij te volgen als Patrick Hendriks en als RockSoc, via www.patrickhendriks.nl, www.rocksoc.nl, professioneel via LinkedIn en via verzuimondercontrole.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>