Vrijwilligerswerk van de week

Algemeen
Boxtel - Elke maand licht het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern er een of meerdere vacatures uit. Voor deze maand is de keus gevallen op:

Voor de collecte van Alzheimer Nederland is het Vrijwilligerssteunpunt op zoek naar iemand die de coördinatie daarvan in Boxtel op zich wil nemen. De werkzaamheden vallen voornamelijk in oktober (voorbereiding voor collecte) en november (collecte en afwerking). Daarnaast moet door het jaar heen tijd besteed worden aan het werven van collectanten bijvoorbeeld op de Bazaar, op de verschillende kerstmarkten, op de Boxtel Oost dag en op andere evenementen binnen de gemeente.

En voor een alleenstaande moeder zoekt het steunpunt een vrijwilliger die op haar kroost wil passen.

Verder blijft het steunpunt op zoek naar mensen die zich belangeloos voor anderen willen inzetten. Dat kan zijn in de thuissituatie, maar ook in een van de vele zorginstellingen in Boxtel en Liempde.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor de organisatie van het festival op het Landgoed van de Paters Assumptionisten op zoek naar festivalmedewerkers voor het verrichten van allerlei hand en spandiensten. Het festival vindt plaats vanaf mei tot half juni 2015. Er is een spiegeltent waar allerlei evenementen georganiseerd gaan worden, van jeu de boules tot en met een kunstroute.

Voor Cello zoekt het steunpunt een vrijwilliger, die het leuk vindt één keer per week een fietstochtje te maken op een duo fiets met een vriendelijke, open vrouw van 57 jaar met een verstandelijke beperking.

Het steunpunt is voor MIK Kunsteducatie op zoek naar een gastheer/vrouw voor de woensdagen van 14:00 tot 16:00 uur in de even weken tot vooralsnog 1 juli 2015. De gastheer/vrouw schenkt koffie en thee voor de verschillende groepen die activiteiten hebben in de verschillende zalen.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor De Wereldwinkel op zoek naar een winkelmedewerker.

Daarnaast zoekt het steunpunt diverse vrijwilligers voor Pius X, een combinatie van sporthal en jeugdhuis in Liempde. Er is hulp nodig in de kantine, voor de schoonmaak, kleine onderhoudsklusjes en bij het onderhouden van het buitenterrein. Voor kandidaten met een structurele ondersteuning is een vrijwilligersbijdrage beschikbaar.

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor het Servicepunt Wonen met Gemak op zoek naar adviseurs die graag ouderen en jongeren met een lichamelijke beperking willen helpen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Onderdeel van deze formule is een scholingstraject, waarna je samen met andere vrijwilligers een Servicepunt gaat vormen waar de doelgroep terecht kan voor informatie en advies. Je kijkt met de bewoners waar zich obstakels in het huis bevinden, hoe je die kunt aanpakken, wat voor materialen en hulpmiddelen er zijn en welke ondersteuning ze kunnen krijgen. Beschik je over voldoende technische kennis en inzicht en kan je een boodschap met respect en geduld overbrengen, meld je dan snel aan bij het vrijwilligerssteunpunt.

Wil je meer weten over deze of andere vacatures of wil je een afspraak maken? Bel dan van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar het Vrijwilligerssteunpunt, tel: 0411 – 655 899 of stuur een mail naar vwsboxtel@contourdetwern.nl of gewoon binnenlopen (St. Ursula 12) mag natuurlijk ook. Of klik hier>>> voor het complete overzicht.

Uit de krant