Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 420989
Evenementen nieuws

Church Open Air eindigt met massale moshpit

Boxtel - 'Het kleinste festival van Boxtel', ofwel Church Open Air, zorgde donderdag voor een overvol Eetcafé De Kerk. Ruim boven de 100 bezoekers vulden het kleine café en de Oude Kerkstraat om daar te genieten van de bands Pim to the Max, BBGE, SuperSonicSmashKids, Ragged Them Dirty, Flint en The Nailbiters. Laatstgenoemde zorgde ervoor dat bijna het hele café, rond 1 uur 's nachts, werd omgetoverd in een moshpit.

Het akoestisch duo Pim to the Max trapte af met verschillende aanstekelijke covers. Daarna was de beurt aan BBGE om met stevige rock het podium te betreden. Inmiddels wisten de eerste hongerige festivalbezoekers de weg naar de friet en frikandellen al te vinden. Dat eten was er gelukkig in overvloed, want de avond was pas net begonnen.

Als SuperSonicSmashKids de eerste noten inzet is het café al overvol, iets dat de rest van de avond niet meer zal veranderen. Dat geeft ook niet, want de meeste bezoekers weten precies wat ze kunnen verwachten van het festival. In een ieder jaar kokend heet café, met bijpassende 'indoor grasmat' kunnen zij genieten van verschillende muzikanten uit Boxtel en omgeving.

Na SuperSonicSmashKids is het tijd voor twee bluesrockbands: eerst Ragged Them Dirty, dat met twee gitaren en een snerpende mondharmonica genoeg in huis heeft om het publiek een dik uur te blijven boeien. Daarna volgt Flint met vuile bluesrock. Leuk detail: de band speelt ook een nummer van Michael Katon. Deze bekende Amerikaanse gitarist stond enkele jaren geleden zelf in het café.

Afsluiter was de band The Nailbiters, die voortvloeit uit Angela's Project van de Angelaschool. In de band spelen ook de openingsmuzikanten Pim Lavaleije en Max Breuer. Dat de band zichzelf niet al te serieus neemt blijkt uit hun Facebookpagina, waar Pim tot the Max als een van de grote inspiratiebronnen bestempeld wordt. Alle muzikale cliché's komen voorbij, maar dat is volgens gitarist Max Denteneer ook precies de bedoeling. Deze avond wordt gespeeld met invaller Joost Kurstjens op de drums. Dat valt niet echt op, want de band klinkt als een geoliede machine.

De muzikale trip langs bands als Guns 'N Roses en The Red Hot Chili Peppers leidt naar een passend einde met het Rage Against The Machine nummer Killing In The Name waarbij vrijwel het hele bomvolle café in een grote moshpit verandert. En zo eindigt Church Open Air met een knal.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>