Gratis musical Repelsteeltje van musicalsterren Geert Hoes

Algemeen

Oirschot/Boxtel - In april kregen de jonge talentvolle sterren van Geert Hoes allemaal hun welverdiende musicaldiploma na afronding van de eerste fase van zijn workshops ‘Acteren doe je zo!’ Vele kinderen gingen door met de lessen en inmiddels loopt de tweede fase op zijn eind, met als grote finale een heuse musicalopvoering. Aanstaande zaterdag voeren de kinderen ‘Repelsteeltje’ op in Theater De Enck in Oirschot. En de toegang, die is gratis.

‘Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet!’ Het klassieke sprookje van de gebroeders Grimm over het rare aardmannetje dat de jonge molenaarsdochter helpt door van stro goud te spinnen, en daarvoor als beloning haar eerstgeboren kind opeist, is alom bekend. Hoe dat eruitziet en vooral, hoe dat klinkt in een kindermusical, dat zal zaterdag blijken. Geert Hoes en zijn leerlingen kennende wordt het een fantastische voorstelling.

Wekenlang hebben de kinderen ontzettend hard naar de uitvoering toe gewerkt. In twee groepen gingen ze op hun eigen leeftijdsniveau aan de slag met het script, de scènes en uiteraard de zang. Dit is allemaal te zien in de documentaire over de totstandkoming van deze musical die voorafgaand aan de voorstelling wordt getoond. Voor de uitvoering van zaterdag 11 juli zijn de twee groepen weer samengevoegd om met elkaar de sterren van de hemel te gaan spelen.

De musical begint om 15.30 uur in Theater De Enck, de Loop 67 in Oirschot. De toegang is gratis. Kaartjes zijn te bestellen via theaterworkshop@intershow.nl.

Uit de krant